Loading...

13 tineri au început Anul de Postulandat

Distribuie cu:

În ziua de joi, 22 oct. 2015, în comemorarea sf. papă Ioan Paul al II-lea, Provincia Fraților Minori Conventuali din România a trăit un moment special. În cadrul Sfintei Liturghiei de la ora 17.30, prezidată de secretarul provincial, fr. Daniel Romila, 13 tineri au început anul de postulandat.

După proclamarea Evangheliei pr. Cătălin Fabian, rectorul postulanților, a citit numele lor, fiecare răspunzând „prezent”.
La sărbătoarea noastră a participat și pr. Joaquin Agesta, asistentul general CIMP al OFMConv. În cuvântul de învățătură din cadrul Liturghiei, acesta i-a felicitat pe noii postulanți pentru că au răspuns afirmativ chemării lui Dumnezeu și i-a îndemnat să înainteze fără frică, cu mult curaj, stăruință și încredere în harul lui Dumnezeu.
A urmat ritul de înmânare a Tau-lui, simbol care ne amintește că în Cristos am devenit o făptură nouă și suntem chemați să ne identificăm cât mai mult cu El.
Fiind întrebați ce anume cer, postulanții și-au exprimat dorința de a trăi viața fraternă franciscană și de a învăța din exemplul fraților să-l urmeze pe Cristos după modelul Sf. Francisc de Assisi.

Grupul celor 13 postulanți este format din:

Antonică Iosif (Hălăucești),
Bârsan Iosif (Coman),
Bejan Andrei (Pildești),
Blaj Claudiu (Buruienești),
Blăjuț Mihai (Hălăucești),
Chenciu Ionuț (Gutinaș),
Enășcuț Paul (Săbăoani),
Ferenț Cristian (Tărâța),
Frâncu Claudiu (Fărăoani),
Iștoc Cristian (Gherăiești),
Lucaci Ioan – aspirant (Sibiu),
Cristian Ciprian (Sărata),
Soranci Antonio (Iași).

Vă cerem să-i susțineți cu rugăciunile voastre!

Distribuie cu: