Loading...

Ziua Tineretului de la Pildeşti: Adoraţie euharistică

Vineri, 3 mai 2013, ora 20.00, în biserica din Pildeşti: adoraţie euharistică

Distribuie cu:

Vineri, 3 mai 2013, ora 20.00, în biserica din Pildeşti: adoraţie euharistică

Vineri, 3 mai 2013, ora 20.00, biserica din Pildeşti: adoraţie euharistică

Ziua Tineretului înseamnă mai ales rugăciune. Scopul acestui eveniment al Bisericii noastre locale este ca tinerii să îl întâlnească pe Cristos şi să îi rămână fidel prin trăirea credinţei. Ziua Tineretului va fi precedată de o oră de adoraţie euharistică.

Vineri, 3 mai 2013, începând cu ora 20.00, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti va fi celebrată o oră de adoraţie euharistică. Vor participa voluntarii şi toţi cei implicaţi în organizarea Zilei Tineretului. Sunt invitaţi tinerii, persoanele consacrate şi preoţii din parohiile învecinate.

 

Alături de recunoştinţa pentru prezenţa lui Cristos în sfânta Euharistie vor fi înălţate rugăciuni pentru tinerii diecezei noastre şi pentru tinerii din lumea întreagă.

Sfântul Părinte spune în Mesajul pentru Ziua Tineretului 2013: „Vă invit să vă înrădăcinaţi în rugăciune şi în sacramente. Evanghelizarea autentică se naşte mereu din rugăciune şi este susţinută de ea: trebuie mai întâi să vorbim cu Dumnezeu pentru a putea vorbi despre Dumnezeu. Şi în rugăciune să încredinţăm Domnului persoanele la care suntem trimişi, implorându-l să le atingă inima; să cerem Duhului Sfânt să ne facă instrumentele sale pentru mântuirea lor; să-i cerem lui Cristos să pună cuvintele pe buzele noastre şi să ne facă semne ale iubirii sale”.

În acelaşi mesaj papa face referinţă la importanţa adoraţiei euharistice: „Cu Euharistia, el este sacramentul misiunii, pentru că ne dăruieşte forţa şi iubirea Duhului Sfânt pentru a mărturisi credinţa fără frică. În afară de asta, vă încurajez să practicaţi adoraţia euharistică: a rămâne în ascultare şi dialog cu Isus prezent în sacrament devine punct de plecare al noului elan misionar”.

sursă: http://ercis.ro
Pr. Felix Roca

Distribuie cu: