Loading...

Papa Francisc l-a primit în audienţă pe Ministrul general OFMConv

Ministrul general în audiență la Papa Francisc

Distribuie cu:

Ministrul general în audiență la Papa Francisc

Ministrul general în audiență la Papa Francisc

 

Ieri Papa l-a primit în audienţă pe Ministrul general al Fraţilor Minori Conventuali, fraţi care, spiritual, sunt aproape de Bazilica Sf. Francisc din Assisi.

Ministrul general, Marco Tasca, a declarat că Papa Francisc  intenţionează să meargă la Assisi şi că a ţinut să binecuvânteze întreg Ordinul conventual, cerând, totodată, rugăciunea noastră. „Papa – a mai spus părintele Marco Tasca – ne-a primit cu mare căldură şi cu un surâs franciscan. Mi-am dat seama că este foarte atent şi că este de o disponibilitate deosebită”.

La eveniment era prezent şi Custodele de Assisi, părintele Mauro Gambetti, care a comentat: „Am simţit efectiv iubirea ce o are Papa faţă de Sf. Francisc de Assisi. Pentru noi a fost ca şi cum am fi retrăit cuvintele Sfântului, citate din Izvoarele Franciscane: Să mergem la Maica noastră, Sfânta Biserică romană, şi să-i spunem Sfântului Părinte ceea ce Domnul a început să realizeze prin intermediul nostru”.

În timpul întâlnirii – se spune într-un comunicat de la Sacro Convento – a fost prezentat Sf. Părinte un număr special al revistei editată de fraţii din Assisi, dedicată alegerii papei Francisc.

–> AICI puteţi găsi o înregistrare video în care este prezentată întâlnirea Papei cu Ministrul general Marco Tasca.

sursă: http://www.cantualeantonianum.com
traducere: fr. Adrian Măgdici OFMConv

Distribuie cu: