Loading...

Zile de rugăciune și comuniune

În zilele de 16 şi 17 februarie 2019, o parte din grupul tinerilor „Sf. Francisc” aparținând de conventul „Sf. Bonaventura” din București  a petrecut un timp de rugăciune, meditație și relaxare la munte.

Zile de rugăciune și comuniune

Distribuie cu:

Sâmbătă ne-am pornit devreme din Bucureşti, iar din Predeal a început aventura prin zăpada pe care am aşteptat-o. După câteva ture pe derdeluș la Cabana Trei Brazi, ne-am continuat drumul spre Pârâul Rece, unde frații franciscani şi familia Slavu ne-au aşteptat cu mare bucurie. Ziua am continuat-o cu Sfânta Liturghie, iar în cadrul predicii părintele ne-a provocat şi ne-a reamintit că suntem creați după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Ce mare dar! Şi cât de săraci suntem atunci când trăim indiferenți față de iubirea nemărginită a Celui care ne-a creat.

Seara am petrecut un timp fratern, iar ca leac împotriva indiferenței, prietenul nostru Ciprian ne-a prezentat, printr-un monolog, viața unui om al străzii. Momentul ne-a ajutat să înțelegem valoarea unei priviri, cât de bogați putem fi slujindu-i pe cei în nevoi, dar şi cât de uşor îl putem întâlni pe Dumnezeu sub chipul celor săraci. De fapt, săraci, de cele mai multe ori, suntem noi, căci în Evanghelia de duminică după Sf. Luca (6,24), Isus ne spune: „Dar, vai vouă, bogaților, pentru că vă primiți mângâierea!”. Da, noi cei mângâiați cu tot felul de bunuri materiale ar trebui să ne folosim talanții pentru a-i sluji pe cei în nevoi. O lecție care nu ne descurajează, căci cu fiecare cuvânt al Său şi cu fiecare binecuvântare primită, ne dorim să fim tot mai săraci de noi, pentru ca în noi să crească iubirea lui Cristos. Astfel, trăim mai conştienți de chipul lui Dumnezeu în noi şi mai aproape de împlinirea planului măreț cu viața fiecăruia. Suntem iubiți! Ce bucurie şi ce dar mare!

Duminică, după Sfânta Liturghie, am sărbătorit-o pe Alexandra, căreia îi mulțumim că a ales să îşi petreacă ziua de naştere cu noi şi îi dorim ca Bunul Dumnezeu să o binecuvânteze cu haruri multe în drumul ei. Agale, am reluat drumul spre gara din Predeal, însă de data aceasta încărcați fiind de frumusețea naturii şi de amintiri multe.

***

În zilele de 16 şi 17 februarie 2019, o parte din grupul tinerilor „Sf. Francisc” aparținând de conventul „Sf….

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Marţi, 19 februarie 2019

Distribuie cu: