Loading...

Votări & idei pentru următorii şase ani

Capitolul general, Assisi, 15 feb. 2013 Capitolul general, Assisi, 15 feb. 2013

Distribuie cu:

Capitolul general, Assisi, 15 feb. 2013

Capitolul general, Assisi, 15 feb. 2013

Odată cu votarea moţiunilor şi a propunerilor pentru cei şase ani ce urmează, este pe cale să se încheie cel de-al 200-lea Capitol general.

După rugăciunea Laudelor, celebrată în Bazilica inferioară, fraţii capitulari se întâlnesc în salonul papal pentru adunarea plenară. Moderatorul zilei de astăzi este tot fr. Cesar Essayan (din Liban).

Se trece la o serie de votări pentru moţiunile din Instrumentum Laboris, cizelate de Comisia Centrală şi acceptate de Consiliul de Preşedinţie, moţiuni ce au fost prezentate în zilele trecute. Este aprobat „Statutul special” pentru Custodia generală de Assisi (tema 13) şi, pe rând, trec (sunt aprobate) moţiunile următoarelor teme: 14 (vizite canonice generale), 15 (compunerea comisiilor internaţionale), 18 (despre „Liniile directoare ale Secretariatelor generale şi ale oficiilor centrale ale Ordinului”), 19 (despre economul general), 20 (norme privitoare tranziţia de după luarea deciziei de unire a unor provincii), 27 (Taxatio pro Curia generală) şi 28 (limitele cheltuielilor Ministrului general, cât şi a Definitoriului său). Este aprobată, de asemenea, colaborarea pentru susţinerea Provinciei de Ungaria (tema 24) şi a Provinciei din Cehia (tema 25), precum şi mandatul Ministrului general care prevede aflarea unei căi de revitalizare a Provinciei din Olanda (tema 26). A fost respinsă, însă, moţiunea temei 16 (privitoare oficiul guardianului).

După ce s-a încheiat sesiunea votării, fraţii au făcut fotografii în chiostrul (curtea) din Sacro Convento în amintirea acestui Capitol general care se apropie de sfârşit.

fr. Alessandro Ratti OFMConv
traducere: fr. Adrian Măgdici OFMConv
sursă: http://www.ofmconv.com/

Distribuie cu: