Loading...

Un nou ajutor umanitar

În zilele de 11-12 noiembrie 2023, patru frați franciscani conventuali ai Provinciei „Sf. Iosif” din România, prin intermediul Fundației Umanitare Pacea din Roman, au desfășurat o nouă misiune umanitară în localitatea Boryspil, în apropiere de capitala Ucrainei, Kiev, fiind întâmpinați aici de frații franciscani conventuali și de surorile verbite Misionare ale Duhului Sfânt.

Un nou ajutor umanitar prin Fundația Pacea în Ucraina

Distribuie cu:

Atât frații franciscani, cât și surorile verbite din Ucraina sunt implicați activ în ajutorarea semenilor din zona de est a țării, cu precizarea că una dintre surori a fost voluntară pe front în calitate de asistentă medicală, iar un frate franciscan este capelan militar.

De data aceasta, transportul umanitar a constat în numeroase produse alimentare cu sistem de încălzire automată, un palet de șervețele umede, haine, îmbrăcăminte medicală, precum și câteva medicamente, dar și alte bunuri necesare atât celor aflați pe front în est, cât și persoanelor rămase în zona „gri” aproape de linia frontului.

Sâmbătă dimineața, delegația umanitară a avut parte și de „senzații tari”, întrucât în Boryspil, unde se afla, ajunseseră două rachete balistice, însă, spre slava Domnului, acestea au fost interceptate cu succes înainte să-și atingă țintele, iar frații au rămas doar cu sperietura din pricina zgomotului produs în apropiere.

Curajul și generozitatea nu ar fi fost posibile fără imboldul și ajutorul oamenilor de bună voință, fie asociații, fie firme, printre care se cuvin amintite atât Fondazione „Aiutiamoli a Vivere”, cea care a donat o bună parte din produsele transportate, apoi, o firmă locală, cea care a donat îmbrăcămintea medicală, cât și, nu în cele din urmă, Caritas-ului Antonian de la Padova, care a suportat costurile celorlalte produse și transportul.

Lor și celorlalți donatori cuvenite mulțumiri din partea Fundației Umanitare Pacea, dar și din partea fraților franciscani și al surorilor verbite din Ucraina și, desigur, din partea celor la care deja au început să ajungă bunurile trimise.

Pace și bine!

*

Al 5-lea transport UMANITAR la Boryspil-Kiev, Ucraina.
În weekendul ce tocmai a trecut, 4 frați franciscani au…

Publicată de Fundatia Umanitara Pacea pe Luni, 13 noiembrie 2023

Distribuie cu: