Loading...

Solemnitatea sfintei Clara

Cât de bun este Domnul! Spre gloria Sa şi spre bucuria noastră am putut şi anul acesta să sărbătorim Solemnitatea sfintei Clara din Assisi, pregătindu-ne la aceasta cu novena în cinstea ei. Seară de seară, am putut savura dulceaţa tainică a Cuvântului pe care Dumnezeu a rezervat-o iubitorilor săi. Părintele predicator Paul Mârţ, a subliniat valoarea credinţei – încrederii în Dumnezeu, în viaţa creştinului. Cum să o trăim, manifestăm, cum o putem măsura şi că mereu e necesar să ne întoarcem la rădăcinile ei.

„Căci mai bine e o zi în curțile tale decât o mie în altă parte” (Ps 84,11). 11 august 2020

Distribuie cu:

Cu entuziasm și recunoștință a fost primit în mijlocul comunităţii pentru prima dată, după cum mărturisește Excelenţa Sa PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, care a prezidat Sfânta Liturghie, alături fiind ministrul provincial Pr. Damian Pătrașcu OFMConv, pr. Asistent Alexandru Olaru OFMConv și mulți alți preoți. Sfânta Liturghie a fost animată de Corul de Novici OFMConv din Prăjești.                           

Preasfințitul Iosif, în omilia sa, a făcut o incursiune în viaţa sfintei Clara încă de la intrarea ei în mănăstire, descriind-o ca o femeie curajoasă, decisă, cu o mare capacitate de înțelegere și de trăire a carismei sfântului Francisc, în versiunea feminină, și care a ştiut să-şi apere proiectul de viaţă evanghelică chiar şi atunci când alţii i s-au împotrivit. A adresat tuturor îndemnul de a urma exemplul sfintei Clara, chiar dacă nu toți optăm pentru clauzura mănăstirii, fiecare în activităţile pe care le desfăşoară poate fi considerat un model, un reper.

Discursul Excelenței Sale a fost unul foarte încurajator pentru o viaţă de sfinţenie, chemare adresată de Dumnezeu nu doar călugărilor şi călugăriţelor ci tuturor, indiferent de statut sau vârstă. Căutarea cu zel a sfințeniei fiind un act de supunere față de Cuvântul lui Dumnezeu: ,,Fiți sfinți precum Tatăl vostru sfânt este” (Mt 5,48).                                                                                            

În comuniune de rugăciune cu cei adunaţi în jurul altarului, am putut experimenta prezenţa vie a lui Cristos în mijlocul nostru. Ne-am bucurat că Harul său lucrează cu putere şi continuă să cheme suflete la această formă de viaţă, pentru a fi sarea pământului şi lumina lumii.

S-a adus mulţumire lui Dumnezeu pentru toți binefăcătorii noștri care ne sunt aproape prin generozitate şi atenţie continuă şi pentru darul existenţei acestei mănăstiri, care este  un dar de binefaceri nu doar pentru această regiune, ci pentru lumea întreagă, fiind o oază de rugăciune continuă.

Mesajul pe care sfânta Clara ni-l poate oferi fiecăruia este importanţa de a ne fixa ochii înaintea oglinzii eternităţii, de a ne fixa sufletul în splendoarea gloriei, de a ne fixa inima în Cel care este chipul naturii divine, pentru a ne transforma pe deplin prin intermediul contemplării divinității sale (IF 2888). Privind la Cristos sărac şi umil, vom fi iluminaţi.

 

Distribuie cu: