Nisiporești: Invitație la sărbătoare
Miercuri, 26 august 2020, în biserica parohială din Nisiporești, unde se află mormântul și osemintele fericitei Veronica Antal, se va celebra sfânta Liturghie prezidată de PS Iosif Păuleț, episcopul diecezei de Iași, împreună cu Ministrul provincial al Fraților Minori Conventuali din România, fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu.
Distribuie cu:
„Veniți pe urmele mele!”, le spunea Veronica persoanelor care mergeau din Nisiporești la Hălăucești pentru a participa la Sfânta Liturghie. Oamenii o urmau și la propriu și la figurat, călcând pe urmele ei, prin zăpadă, prin praf, noroi, pe ulițe, pe cărări, dar și prin viață, pe unicul drum care duce spre desăvârșire, drumul spre cer, drum pe care Veronica la străbătut neînfricată.
Fericita Veronica Antal continuă să ne adreseze și nouă aceeași invitație: să pășim pe urmele ei, imitând dragostea puternică pe care ea o avea față de Isus și Sfânta Fecioară.
Fericita Veronica Antal (1935-1958), beatificată la 22 septembrie 2018, este comemorată în dieceza de Iași la data de 26 august.
Credincioșii care vor participa la sărbătoarea fericitei Veronica Antal vor avea posibilitatea să participe la ora de Adorație Euharistică (9.30-10.30), la sacramentul spovezii și la Sfânta Liturghie care se va celebra la ora 11.00.
Fericita Veronica Antal, roagă-te pentru noi!
Vă aşteptăm cu drag la sărbătoarea fericitei Veronica Antal!
* * *
Reguli privind accesul şi desfăşurarea activităţilor
1. Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 m între persoane.
2. La intrarea în lăcaşul de cult sau în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase persoanele sunt obligate să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant, pus la dispoziţie de organizatorii evenimentului religios.
3. În interiorul lăcaşului de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase este obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul.
4. Accesul credincioşilor care, după efectuarea triajului observaţional, prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură), nu este permis.
5. Se vor plasa, la loc vizibil, anunţuri scrise privind regulile de igienă şi distanţare fizică în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase.
6. La activităţile religioase din interiorul lăcaşului de cult şi din locaţiile unde se organizează slujbe, acolo unde este posibil, se organizează circuite separate de intrare şi ieşire, semnalizate explicit.
7. Slujbele oficiate de către personalul de cult, în aer liber (în curtea lăcaşului de cult), se desfăşoară cu menţinerea distanţei de 1,5 m între persoane.
8. Slujbele religioase desfăşurate în curtea lăcaşurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice.
Măsuri sanitare specifice
1. În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult cu care credincioşii intră în contact, acestea se dezinfectează după fiecare utilizare.
2. Se dezinfectează periodic, o dată la 4 ore, obiectele sau suprafeţele frecvent atinse (de exemplu, mânerele uşilor, balustrade, scaune).
* * *
* Textele liturgice pentru Sfânta Liturghie în cinstea Fer. Veronica Antal, aici.
* Adăugire la Propriul sfinților în comemorarea Fer. Veronica Antal din 26 august, (în format Liturgia orelor), aici.