Loading...

Sfinți, fericiți, slujitori

Miercuri, 22 mai 2019, frații capitulari au avut bucuria să celebreze o Sfântă Liturgie specială, pregătită de Postulatorul Ordinului Fraților Minori Conventuali, pr. Damian Pătrașcu, în cinstea sfinților, fericiților și slujitorilor, recunoscuți oficial de către Biserica Romano-Catolică, în ultimul șesenal.

Sfinții Ordinului Fraților Minori Conventuali în ultimii șase ani

Distribuie cu:

Aceștia sunt, în ultimul șesenal, Angela de Foligno (Italia) înscrisă în rândul sfinților în anul 2013; în rândul fericiților au fost ridicați: Francisc Zirano (Italia) în 2014; Michal Tomaszek și Zbigniew Strzalkowski (Polonia-Perù) în 2015; Veronica Antal (România) în 2018; Carol Murias (Argentina) în 2019; în rândul venerabililor au fost înscriși: Satoko Kitahara (Japonia) în 2015; Quirico Pignalberi (Italia) în 2016; Luigi Lo Verde (Italia) în 2016; Venantio Katarzyniec (Polonia) în 2016; Girolamo Biasi (Italia) în 2018; Melchior Fordon (Belarus) în 2018; Ludovic Coccapani (Italia) în 2018.

Celebrarea a fost prezidată de Ministrul general, fr. Marco Tasca, însoțit de către Provincialii și Custozii care au beneficiat de darul celor amintiți.

Bazilica Superioară strălucea de o frumusețe de nedescris, iar albastrul celest al pictorilor școlii giottești ne făcea să simțim comuniunea sfinților într-un mod cu totul special.

În omelia sa, părintele Marco Tasca ne-a amintit că scopul slujirii noastre este sfințenia întruchipată de acești sfinții, fericiții și slujitorii amintiți.

La finalul celebrării, frații participanți au venerat relicva sfintei Angela de Foligno, ridicată la cinstea altarelor în 2013, deschizând astfel calea celorlalți fericiți și slujitori, iar nouă, membrilor Bisericii luptătoare, dându-ne curaj în slujire.

* * *

Sfânta Maică Biserică a privit cu încredere la Ordinul Fraților Minori Conventuali în ultimii șase ani și a binevoit ca…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Joi, 23 mai 2019

Distribuie cu: