Loading...

Serafica: Efectele comunicării asupra sacralității vieții prenatale

La Editura Serafica a apărut, de curând, în Colecția de Teologie, cartea „Efectele comunicării asupra sacralității vieții prenatale” de Pr. Sergiu Daniel Antal; format: 14/20; pagini: 150; preț: 15 lei.

Editura Serafica: Noutate editorială

Distribuie cu:

În învățătura Bisericii Romano-Catolice viața omului provine de la Dumnezeu, este darul lui, chipul și pecetea lui, participare la suflarea lui de viață. Dumnezeu este singurul stăpân al vieții și omul nu poate dispune de ea. Viața umană este sacră și inviolabilă în orice moment al existenței sale, chiar și în momentul inițial care precedă nașterea. Avortul, întrucât este atentat la viața umană, este condamnat de Sfânta Scriptură: „Să nu ucizi!” (Ex 20,13). Tradiția Bisericii a considerat totdeauna că viața umană este sacră și trebuie protejată de la început în toate fazele ei de dezvoltare și a condamnat avortul în nenumărate documente și concilii. Învățătura Bisericii catolice în ceea ce privește legalizarea avortului nu s-a schimbat și este neschimbătoare: avortul direct, adică voit ca scop sau ca mijloc, constituie totdeauna o dezordine morală gravă, întrucât este uciderea deliberată a unei ființe umane nevinovate. Această învățătură este întemeiată pe legea naturală și pe Cuvântul lui Dumnezeu, este transmisă de Tradiția Bisericii și proclamată de Magisteriul Bisericii. Nicio împrejurare, nicio  finalitate, nicio lege din lume nu va putea niciodată face să fie licit un act care este în mod intrinsec ilicit, pentru că este contrar Legii lui Dumnezeu scrise în inima fiecărui om recognoscibile de rațiune însăși și proclamate de Biserică. Acceptarea avortului în mentalitatea de astăzi, în obiceiuri și chiar în legi este semnul grăitor al unei crize a simțului moral.

Părintele Sergiu Daniel Antal caută în lucrarea sa să scoată în evidență și să sensibilizeze cititorul, asupra gravității păcatului avortului. Plecând de la rolul tehnologiei avansate în denaturarea limbajului etic, autorul amintește de statutul embrionului uman și reamintește învățătura Bisericii, că orice ființă umană are dreptul la viață. A lua viața unei ființe nevinovate înseamnă a întrerupe planul lui Dumnezeu cu privire la acea persoană umană.

Recomand această carte cititorilor care-și pot împrospăta cunoștințele despre poziția Bisericii asupra avortului. Orice creștin trebuie să fie un apărător al vieții în zilele noastre, când trăim o luptă între cultura vieții și cultura morții, așa cum spunea sfântul Papă Ioan Paul al II-lea.

***

Pr. Emil Moraru este Prodecan la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din București

***

Efectele comunicării asupra sacralității vieții prenatale
Sergiu Daniel Antal, Editura Serafica, 2018; ISBN 9786067700817; 14/20 cm; 150 pp.; 15 lei.

***

În limita stocului disponibil, cartea poate fi procurată prin comandă:
prin poștă: Editura Serafica, str. Teiului, 20; 611047 – Roman (NT);
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com;
prin telefon: 0741.120.321 (Orange); 0785.222.017 (Telekom mobil); 0233.744.611 (Telekom fix);
prin website (online): www.edituraserafica.ro

Distribuie cu: