Loading...

Rugăciune pentru omenire

Înaltul Comitet pentru Fraternitatea Umană, din care fac parte reprezentanți ai mai multor religii, a lansat un apel la ”Rugăciune pentru omenire” într-un timp de pandemnie, când ”lumea noastră se confruntă astăzi cu un pericol grav care amenință viața a milioane de persoane pe toată planeta”. Inițiatorii propun ca ziua de 14 mai 2020 să fie trăită în toate religiile și tradițiile spirituale ca zi de rugăciune, post și fapte de milostenie, cerând de la Dumnezeu Creatorul eliberarea omenirii de urmările pandemiei de Covid-19.

14 mai 2020, propusă să devină Zi de rugăciune pentru salvarea omenirii de pandemia de Covid-19 (Vatican Media)

Distribuie cu:

Ziua de joi 14 mai 2020 să fie trăită de oamenii de orice religie și doctrină ca Zi specială de post, rugăciune și fapte de milostenie: este propunerea Înaltului Comitet pentru Fraternitatea Umană, organizație care a luat ființă după Declarația de la Abu Dhabi și din care fac parte reprezentanți ai diferitelor religii.

Printr-un mesaj difuzat astăzi de Sala de Presă a Sfântului Scaun, sub genericul ”Rugăciune pentru umanitate”, inițiatorii se adresează ”fraților noștri care cred în Dumnezeu Creatorul”, precum și ”fraților noștri în umanitate de pretutindeni”.

”Lumea noastră se confruntă astăzi cu un pericol grav care amenință viața a milioane de persoane pe toată planeta: răspândirea rapidă a coronavirusului (Covid-19)”: se afirmă încă de la începutul mesajului. ”În timp ce confirmăm importanța rolului medicilor și al cercetării științifice în confruntarea cu această epidemie”, menționează organizatorii, ”să nu uităm să ne îndreptăm spre Dumnezeu Creatorul în această gravă criză”.

”Îndemnăm toți oamenii, din toată lumea”, se subliniază în mesaj, ”să se îndrepte spre Dumnezeu prin rugăciune, suplică, ținând post și făcând fapte de milostenie, precum și pe fiecare persoană, în orice parte a lumii, potrivit religiei, credinței și doctrinei sale, pentru ca Dumnezeu să elimine această epidemie, să ne salveze de acest chin, să ajute oamenii de știință să găsească un medicament care să o învingă și pentru ca El să elibereze lumea de urmările sanitare, economice și umanitare ale răspândirii acestei grave contagieri”.

În acest sens, ”Înaltul Comitet propune, în conformitate cu obiectivele Documentului despre Fraternitatea Umană, ca ziua de joi 14 mai 2020 să fie stabilită drept Zi de rugăciune, post, fapte de milostenie și de invocare pentru omenire”. În același timp, organizatorii ”invită toți liderii religioși și persoanele din lumea întreagă să răspundă la această invitație umanitară și să se adreseze lui Dumnezeu cu un singur glas pentru ca să ferească umanitatea, să o ajute să învingă pandemia, să-i redea siguranța, stabilitatea, sănătatea și prosperitatea, și, odată eliminată pandemia, să facă această lume mai umană și mai fraternă”.

Rugăciunea a fost difuzată în limbile afgană, arabă, chineză, ebraică, engleză, franceză, germană, italiană, malaysiană, persană, spaniolă, swhaili, turcă și urdu.

* * *

Material apărut pe www.vaticannews.va/ro

Distribuie cu: