Loading...

Roman: Sărbătoarea sfintei Clara de Assisi

Distribuie cu:

Am celebrat cu bucurie, joi, 11 august 2016, solemnitatea Sfintei Clara de Assisi la care au luat parte Preasfinţitul Petru Gherghel, pr. Sorin Giurgi, vicar provincial, pr. Pavel Chelaru, parohul Parohiei „Sfânta Tereza” din localitate, împreună cu alţi numeroşi preoţi, în capela mănăstirii „Sfânta Maria a Îngerilor” din Roman.

Joi, 11 august, a.c., în capela surorilor clarise din Roman, „Sfânta Maria a Îngerilor”, s-a celebrat, cu spirit…

Posted by Provincia OFMConv. din România on 14 August 2016

 

Mulţumim Excelenţei sale că a acceptat invitaţia noastră de a fi prezent în mijlocul nostru şi anul acesta. E mereu bucurie când îl avem în mijlocul nostru. De aceea, îl încredinţăm sfintei Fecioare Maria, Regina Îngerilor, ca, prin mijlocirea ei, bunul Dumnezeu să-i dăruiască multe haruri, să-l susţină în continuare în misiunea de păstor şi evanghelizator, să iradiaze mereu lumina cuvântului dătător de viaţă şi să-l ducă cu aceeaşi fervoare omului de azi, care este înfometat după adevăr şi dreptate.

Dorim să mulţumim, de asemenea, părintelui Teofil Petrişor, ministrul provincial OFMConv., părintelui Alexandru Olaru, asistent, precum şi tuturor fraţilor provinciei, pentru că vă arătaţi bunăvoinţa faţă de noi „plăntuţele serafice” cu acea deosebită grijă şi atenţie specială după exemplul sfântului Francisc.

Mulţumim tuturor preoţilor parohi din parohiile învecinate care şi-au arătat disponibilitatea lor, răspunzând la invitaţia noastră, şi astfel au făcut ca, seară de seară, sfânta Liturghie să fie celebrată şi animată de corul propriei parohii, aşa încât ne-am pregătit cu mai mult entuziasm şi credinţă pentru solemnitatea Sfintei Clara de Assisi. Mulţumim tuturor preoţilor care au fost prezenţi la sfânta Liturghie, în această mare solemnitate.

O mulţumire deosebită preoţilor predicatori. Încă din prima zi a novenei, pr. Fabian Blaj, OFMConv., ne-a îndemnat să redescoperim acel „patrimoniu spiritual al credinţei”, să contemplăm misterul milostivirii, care este izvor de bucurie, de seninătate şi de pace, să ne lăsăm surprinşi în fiecare zi de Dumnezeu. Mulţumesc pr. Marius-Petru Bîlha, OFMConv.,  care ne-a introdus prin cuvântul evanghelic în lumina splendorii divine care locuieşte în noi, pentru a contempla frumuseţea Aceluia care este însăşi Lumina: Cristos. Cât de gustoasă este viaţa trăită în lumina prezenţei sale, ne ajută să devenim reflexul luminii în jurul nostru, precum sfânta Clara, deşi era în mănăstire, în clauzură, faima ei demnă de toată cinstea a conduitei vieţii sfinte s-au răspândit într-un mod extraordinar în lumea întreagă.

Mulţumim domnului primar Laurenţiu Dan Leureanu, pentru că a voit să ne îmbucure, ca în fiecare an, dar de data aceasta, neputând fi prezent personal, a trimis un reprezentant de-al său.

Mulţumim corului Schola Muşatină, dirijat de pr. prof. Cristian Dumea, OFMConv. Cât de frumos aţi modulat acordurile vocilor diverse, pentru a înălţa la cer cântecul laudei dumnezeieşti! Şi noi, într-un mod sau altul, ne-am unit vocea sufletului nostru, pentru că, în comuniune, uniţi într-un singur Duh, această cântare să devină mai armonioasă. Se spune că „Dumnezeu face să tacă îngerii când omul cântă”. Dragi corişti, pasionaţi şi talentaţi, vă mulţumim pentru bucuria pe care reuşiţi să o transmiteţi prin cântecul vostru şi totodată în voi palpită entuziasmul de a face binele, de a pregăti cât mai bine sufletul la întâlnirea cu Dumnezeu. Vă încurajăm să păstraţi mereu această pasiune sufletească: muzica, care, aşa cum mai spuneam, educă la frumos, înalţă sufletul la Dumnezeu şi înflăcărează inima.

Mulţumim tuturor credincioşilor, de aproape sau de departe, care au luat parte seară de seară la Novenă şi la această sfântă Liturghie solemnă. Azi am sărbătorit-o cu mare bucurie pe sfânta Clara de Assisi şi credem că ea a adunat toate intenţiile de rugăciune pe care le-am adus cu noi şi le-a oferit mirelui său ceresc, Isus Cristos. Iar el va împărţi fiecăruia în parte har peste har.

Dragi credincioşi, ori de câte ori ne adunăm în jurul altarului lui Cristos, simţim în inima noastră bucurie şi parcă ne vine spontan să rostim aceste cuvinte: „Cât de plăcut, cât de frumos este pentru noi să fim aici împreună, unde toate lucrurile sunt splendoare, bucurie, fericire şi jubilaţie. Să fim aici unde sufletul rămâne cufundat în pace, în seninătate (aşa cum spune sfântul Anastasiu Sinaitul), aici unde Cristos îşi arată faţa sa, unde el locuieşte cu Tatăl. O, cât de plăcut este!”

Însă Dumnezeu ne-a dat fiecăruia o misiune diferită. Să încercăm să arătăm şi altora prin viaţa noastră cum evanghelia răspunde la necesităţile cele mai profunde ale inimii, aşa cum ne îndemna părintele predicator, să facem ca prin mărturia vieţii să iasă din noi lumina, sarea, frumuseţea şi bunătatea divină! Dumnezeu îi întăreşte pe credincioşii săi, iar ei „îşi întăresc puterea, se înalţă ca pe aripi de vultur, aleargă, dar nu ostenesc, umblă, dar nu obosesc” (Is 41,31).

De aceea împreună cu surorile vă doresc tuturor un pelerinaj binecuvântat, misiune plăcută şi mult succes în trăirea credinţei!

Vă mulţumesc!!!

„Lăudaţi-l pe Domnul pentru că este bun, pentru că frumos este să-i cântăm lui Dumnezeu, e dulce, să-l lăudăm aşa cum se cuvine” (Ps 146,1).

Sr. Dorotea, OSCUrb.

Distribuie cu: