Loading...

Roman: invitație la celebrarea trecerii Sf. Francisc la cer

Distribuie cu:

invit_tranzitus15b

Frații de la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman vă invită pe data de 3 octombrie 2015, ora 20.30, în capela aceluiași Institut, la celebrarea trecerii Sf. Francisc de Assisi la cer (Transitus).

 

Și în acest an, fraţii franciscani din întreaga lume şi toţi aceia care se inspiră din spiritualitatea franciscană, se vor aduna în rugăciune spre a-i mulţumi lui Dumnezeu și a-l lăuda pentru seraficul nostru Părinte, sfântul Francisc, care, acum 789 de ani, a fost chemat să se bucure, în cer, cu Domnul şi cu sfinţii săi.

Viaţa întreagă a seraficului Părinte a fost o căutare neîntreruptă a lui Dumnezeu. Pe El l-a căutat în continuu. Era mereu ocupat cu Isus. Pe El îl purta în inima sa; pe El îl lăuda; pe El l-a predicat prin întreaga sa viaţă şi prin cuvintele sale. Mergând pe urmele sfântului Francisc, dorim să-l binecuvântăm pe Dumnezeu, vrem să ne apropiem şi mai mult de Domnul, în care să ne găsim mereu bucuria.

Aşadar, sâmbătă seara, 3 octombrie 2015, vom aduce lăudă Domnului pentru minunile săvârşite în sfinţii săi și mai ales pentru moartea plină de viaţă a sfântului Francisc. Vrem să retrăim acea zi a anului 1226, când seraficul Părinte, plin de bucurie, după ce s-a străduit să urmeze în toate voinţa preasfântă a lui Dumnezeu, şi-a încredinţat în pace sufletul în mâinile Sale.

Distribuie cu: