Loading...

Roman: Conferințe despre porunca a opta a lui Dumnezeu

Distribuie cu:

Vineri, 21 octombrie 2016, începând cu ora 18:00, în Sala de conferințe a hotelului Roman, va avea loc dezbaterea despre cea de-a opta poruncă a lui Dumnezeu, „Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău”, organizată de către Academia „Petru Tocănel”, din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, în colaborare cu Asociația Culturală „Petru Tocănel”, Liceul Romano-Catoluc „Sfântul Francisc din Assisi”, Asociația Mușatinii Roman, Colegiul Național „Roman Vodă” și Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman.

„Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui” este tema următoarei sesiuni de conferințe propuse de către Academia „Petru Tocănel”.

Pervertirea raportului cu ceilalți și, mai ales, încălcarea adevărului prin cuvinte și fapte înseamnă un refuz la adresa lui Dumnezeu, izvorul oricărui adevăr. Luminat de exemplul lui Cristos, Calea, Adevărul și Viața, creștinul, prin viața sa, este invitat să dea mărturie despre Adevărul lui Dumnezeu, păstrându-și un cuget curat atât față de Dumnezeu cât și față de oameni.

Printre cei invitați să conferențieze în cadrul evenimentului vor fi prof. univ. dr. Alois Gherguț, av. Daniel Miclăuș, pr. diac. Mihai Percă și Paul Petrea. Aceștia vor prezenta mecanismele și efectele minciunii, dar mai ales ce înseamnă a te lăsa călăuzit de adevăr în viața de zi cu zi, în profesia pe care o desfășori în cotidianitatea vieții. Evenimentul va fi moderat de către pr. lect. univ. dr. Bernadin Duma.

Va așteptăm, cu drag, în data de 21 octombrie, la ora 18.00, în Sala de conferințe a Hotelului Roman, să luați parte la conferințele și dezbaterile ce vor avea loc și sunt organizate de către Academia „Petru Tocănel”, pentru ca astfel să ne putem hrăni sufletul și mintea, lăsându-ne călăuziți din ce în ce mai mult de lumina adevărului care vine de la Dumnezeu și care ne privește pe fiecare în parte.

Intrarea la eveniment este liberă!

Fr. Paul-Dragoș Mîrț, OFMConv.
responsabil Academia „Petru Tocănel”

∗∗∗

academia-petru-tocanel-8-2016

 

Distribuie cu: