Loading...

Reuniune la Luizi-Călugăra

În dimineața zilei de 5 octombrie 2022, la conventul ,,Sf. Andrei, Apostol” din Luizi-Călugăra a avut loc întâlnirea Comisiei pentru animarea vocațională și pastorația tineretului din cadrul Provinciei noastre. La această reuniune au luat parte toți membrii comisiei. Întâlnirea a început cu o rugăciune, după care fr. Vlad-Bogdan Bejan le-a mulțumit fraților prezenți pentru implicare și pentru disponibilitate în slujire.

Întâlnirea Comisiei pentru animarea vocațională și pastorația tineretului

Distribuie cu:

În cele ce au urmat, după o retrospectivă a activităților din anul ce a trecut, s-a adus în discuție schițarea unui proiect pastoral-vocațional pentru noul an, care să țină cont de planul pastoral trienal pentru tineri al Provinciei și de tematica anului pastoral 2022-2023 a Diecezei de Iași.

Au fost propuse întâlniri de formare pentru frații responsabili în parohii cu pastorația copiilor, adolescenților și a tinerilor, weekend-uri de formare umană și spirituală pentru adolescenți și tineri, campusul vocațional, întâlnirea anuală a ministranților, exerciții spirituale pentru adolescenți și tineri, animarea vocațională în parohii, pregătirea tinerilor care doresc să participe la Ziua Mondială a Tineretului de la Lisabona ce se va desfășura în perioada 1-6 august 2023.  

Pe lângă acestea a fost subliniată necesitatea unei mai intense activități în mediul online, a unei mai mari implicări a tuturor fraților în ceea ce privește pastorația vocațională și pastorația familiilor, izvorul vocațiilor la Viața Consacrată și la Sfânta Preoție.

Întâlnirea s-a încheiat cu o rugăciune de mulțumire pentru frumoasele momente de comuniune și fraternitate, urmată de prânz care a fost oferit de comunitatea fraților din Luizi-Călugăra.

Distribuie cu: