Loading...

Rețeta vocației franciscane

Nu e chiar întocmai. Doar ne imaginăm cum ar putea arăta rețeta unei vocații franciscane. Însă am putea spune că avem toate ingredientele pregătite?

Rețeta vocației franciscane - © Arhiva OFMConv.

Distribuie cu:

Ingrediente
1 porție de sărăcie
200 g de iubire față de Dumnezeu
200 g de iubire față de aproapele
3 cești de fraternitate universală
1 strop de smerenie
1 fărâmă de iertare

Mod de preparare
Se ia o porție de sărăcie și se așază în inima ta. Renunță să te alipești de cele vremelnice și deșarte. Adaugă acum 200 de g de iubire față de Dumnezeu. Hrănește-ți relația cu El, rămânând timp îndelungat în rugăciune, în special amestecând totul cu telul Evangheliei, zi de zi. Apoi mai adaugă 200 de g de iubire față de aproapele și lasă totul să se pătrundă reciproc. Fii binevoitor, darnic și disponibil să-i ajuți pe alții fără să aștepți nimic în schimb. Fii cu băgare de seamă căci în momentul ăsta ar putea apărea cocoloașe: acestea fac aluatul mai puțin digerabil și neplăcut la gust, așa că atunci când vezi că apar, încearcă să amesteci mult mai bine, încredințând toate lui Dumnezeu și deschizându-te față de aproapele. Acum e momentul să torni cele 3 cești de fraternitate universală. Recunoaște că toate ființele sunt frații și surorile tale, indiferent de originea, religia și statutul lor social. Adaugă imediat un strop de smerenie. Acceptă-ți limitele și recunoaște că tot ceea ce ai este un dar de la Dumnezeu. Asta te va ajuta să dai mereu ce este mai bun din tine, fără să fie nevoie să te justifici cu nimic.

În sfârșit, adaugă și o fărâmă de iertare. Fii gata să-i ierți pe alții și să-ți ceri iertare atunci când este necesar, având mereu inima deschisă și fără dușmănii sau ranchiună. Asta va face ca mireasma sărăciei să aibă intensitate maximă. Gătește totul la flacăra iubirii dumnezeiești, lăsând ingredientele să se întrepătrundă și să se armonizeze încât să iasă o bună vocație franciscană, dăruită Domnului, Bisericii și oamenilor. Mare atenție când scoți din cuptor: nici prea devreme, ca nu cumva să fie încă crud și să pice greu la stomac, nici prea târziu, ca să nu fie ars și necomestibil, ci mereu la timpul potrivit, atunci când trebuie culese roadele coapte!

Mod de servire
Servește vocația ta franciscană caldă și înmiresmată, cu smerenie, bucurie și dăruire. Să o lași să fie o mărturie a iubirii, fraternității și slujirii lumii.

*

Material apărut pe www. messaggerosantantonio.it

Distribuie cu: