Loading...

Procesiune la mormântul Veronicăi Antal

Procesiune la mormântul Veronicăi Antal

Distribuie cu:

Duminică, 30 august 2015, a avut loc celebrarea euharistică anuală și procesiunea la mormântul Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, a cărei cauză de beatificare se apropie de sfârșit, dosarul fiind încheiat, la ora actuală așteptându-se numai relația teologilor și a Sf. Părinte Papa cu privire la sfințenia vieții și a martiriului acestei fiice a poporului nostru creștin din dieceza de Iași, terțiară franciscană și membră a Armatei Maicii Domnului.

Anul acesta au participat la aceste celebrări terțiari franciscani din București, Huși, Galați, Nicolae Bălcescu, Valea Mare, Galbeni, Hălăucești, Nisiporești, Valea Mare… cât și credincioși din satele din împrejurimile Nisiporeștiului, locul martiriului Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal. Sf. Liturghie a fost celebrată de Pr. Anton Acatrinei, responsabilul provincial cu Ordinul al Treilea Franciscan, care a primit și voturile simple și solemne a câtorva credincioși. La predică, Pr. Patrașcu Damian, vice-postulatorul cauzei de beatificare a Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, făcând referință la Cuvântul lui Dumnezeu și aplicând acest Cuvânt la viața Slujitoarei lui Dumnezeu a insistat asupra autenticității și responsabilității față de credința primită la botez de fiecare dintre noi, așa cum a fost trăită de tânăra Veronica. Ne-am bucurat și de participarea unor preoți veniți din toate colțurile lumii (Pr. Marius Bâlha din Columbia; Pr. Gabriel Neculai de la Padova, Pr. Cadar Iosif de la București, Pr. Magdici Adrian de la Institutul Teologic Franciscan din Roman), împreună cu preoții parohiei din Nisiporești.

După procesiunea la mormântul Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, unde ne-am rugat și am cântat în cinstea Maicii Domnului, ne-am oprit și la mormintele preoților, în special al Pr. Albert Petru, vrednic slujitor al Domnului și la cel al Pr. Gheorghe Dumitraș, numit „ciocârlia subteranelor”, unde ne-am rugat pentru odihna sufletelor lor.

Să dea Bunul Dumnezeu ca Slujitoarea lui Dumnezeu să fie ridicată cât mai curând la cinstea altarelor.

Vice-postulator,
Pr. Pătrașcu Damian

Distribuie cu: