Loading...

Prăjești: Trei frați neo-profeși

Vineri, 6 septembrie 2019, în cadrul Sfintei Liturghii, de la ora 11:00, prezidată de Ministrul provincial, fr. Teofil Petrișor, în biserica „Preasfânta Treime” din localitatea Prăjești, trei frați novici, prin ritualul profesării voturilor evanghelice – ascultare, sărăcie și castitate – au intrat în Ordinul Fraților Minori Conventuali, Provincia „Sfântul Iosif din România” și s-au consacrat lui Dumnezeu.

Profesiunea simplă a trei frați novici la Prăjești

Distribuie cu:

Celebrarea a început cu procesiunea, formată din frații candidați la profesiune și din cei aproximativ 20 de preoți, care, din fața Casei de noviciat, s-a îndreptat spre biserica parohială, unde urma să se celebreze Sfânta Jertfă și ritualul consacrării fraților novici lui Dumnezeu.

La începutul Sfintei Liturghii, părintele magistru Augustin-Petrică Patrașcu i-a salutat pe cei prezenți, adresându-le invitația de a lăuda, în cadrul Celebrării Sfinte, pe Bunul Dumnezeu, și, totodată, i-a încredințat pe cei trei novici milostivirii și iubirii divine, întrucât după anul de probă (Noviciatul) au reușit să deslușească și să răspundă cu inimă neîmpărțită vocii tainice a Răstignitului care i-a chemat, ca odinioară pe sfântul Francisc de Assisi, să se îngrijească de Biserica lui.

După  proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu a urmat apelul fraților novici, care au răspuns prezent și au cerut milostivirea Domnului și harul de a-i servi cu inimă neîmpărțită în Ordinul Fraților Minori Conventuali.

Apoi, Ministrul provincial, fr. Teofil Petrișor, a ilustrat în cuvântul de învățătură, pornind de la lecturile zilei, că este important să ne bucurăm de prezența Mirelui ceresc, de Isus. Viața e un lung șir de alegeri, motiv pentru care va trebui ne învățăm cum să alegem mereu esențialul, pe Cristos. Sfântul Francisc din Assisi a știut și l-a ales pe Dumnezeu, afirmând: „Dumnezeul meu și totul meu!”. Totodată, i-a îndemnat pe frații novici să nu le fie teamă sau să rămână descurajați în misiunea primită, deoarece Domnul este mereu de partea celor care riscă totul pentru Împărăția Sa. Desigur, i-a încurajat și felicitat pe frații novici pentru curajul de a deveni ofrande ale lui Dumnezeu.

După acest moment, a urmat ritualul profesării voturilor religioase pentru un an de zile. Cei trei frați, care în mâinile Ministrului provincial au rostit formula profesiunii, sunt:
1. Sergiu-Lucian Cimpoeșu, Parohia R.-C. „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” – Bălușești, com. Icușești (NT);
2. Liviu-Iosif Herciu, Parohia R.-C. „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” – Hălăucești (IS);
3. Vasile-Ionuț Susan, Parohia R.-C. „Nașterea Sf. Fecioare Maria” – Bălușești, com. Icușești (NT);

La finalul Sfintei Liturghii, unul dintre frații neo-profeși a adus cuvenite mulțumiri lui Dumnezeu, părinților, formatorilor, Provinciei, în a cărei fraternitate au intrat, și tuturor celor prezenți, pentru suportul și rugăciunile aduse spre folosul creșterii și desăvârșirii lor.

Celebrarea s-a încheiat cu binecuvântarea solemnă și procesiunea spre Casa de Noviciat.

* * *

Vineri, 6 septembrie 2019, în cadrul Sfintei Liturghii, de la ora 11:00, prezidată de Ministrul provincial, fr. Teofil…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Vineri, 6 septembrie 2019

Distribuie cu: