Loading...

Prăjești: luarea în posesie canonică a parohiei

Distribuie cu:

Prăjești: luarea în posesie canonică a parohiei de către noul paroh

Duminică, 5 octombrie 2014, în prezența delegatului episcopal Pr. Gabriel Farcas, Decan de Traian-Bacău, a părintelui secretar provincial, pr. Daniel Romila, a câtorva preoți colegi, în prezenta domnului Primar al comunei, a unui număr mare de credincioși, a fraților novici, a surorilor care activează în sat și a unui grup de oaspeți veniți de la Roman, a avut loc luarea în posesie canonică a parohiei „Preasfânta Treime”, de către noul ei paroh, pr. Emilian Antal.

Sfânta Liturghie a instalării noului paroh a fost prezidată de pr. Emilian. La începutul Liturghiei, părintele decan Gabriel Farcaș a citit decretul de numire a noului paroh.

După proclamarea Evangheliei noul paroh și-a exprimat voința liberă și fermă de a colabora cu Episcopul în slujirea comunității care îi este încredințată și de a-și exercita cu sârguință misiunea de învățător și călăuză a poporului spre Dumnezeu, după care i s-au înmânat cheia simbolică a bisericii, crucea şi evanghelia. A urmat semnarea procesului verbal de luare în posesie a parohiei, felicitările preoților din altar, apoi părintele Emilian s-a adresat poporului, ţinând o scurtă omilie şi prezentând programul său pastoral.

După omilie a urmat reînnoirea promisiunilor de la hirotonire şi profesiunea de credinţă a parohului numit pentru această comunitate parohială iar la sfârșitul sfintei Liturghii părintele Secretar provincial a transmis un gând de felicitare și încurajare în noua slujire de paroh pentru fr. Emilian Antal, din partea ministrului provincial, fr. Emilian Cătălin. Un gând de mulțumire și felicitare a transmis și părintele decan, din partea preasfințitului Petru Gherghel, iar din partea comunității parohiale, un terțiar franciscan i-a adresat noului paroh salutul de „bun venit”.

Credincioșii l-au primit cu multă bucurie şi cu inima deschisă pe noul lor păstor şi paroh și i-au cântat „La Mulţi ani!”. Sfânta Liturghie s-a încheiat cu binecuvântarea solemnă a noului paroh.

Fr. Daniel Romila

Awesome Flickr Gallery Error - Invalid signature

Distribuie cu: