Loading...

Prăjești: Întâlnirea ministranților

Luni, 26 iunie 2023, în comunitatea parohială „Preasfânta Treime” din Prăjești (BC) a avut loc întâlnirea ministranților din parohiile păstorite de către frații Provinciei Franciscane Conventuale „Sf. Iosif” din România.

Întâlnirea ministranților la Prăjești

Distribuie cu:

După primirea celor aproximativ 150 de ministranți și tineri animatori, activitățile au început oficial la ora 10.00 cu un scurt salut de prezentare venit din partea fiecărui grup parohial, însoțit de preotul responsabil. După acest moment a urmat mult-așteptata cateheză care a avut ca temă „Slujirea cu demnitate a ministrantului”, prezentată într-un mod interactiv de către pr. Marius-Cătălin Alistar, OFMConv.

La terminarea acesteia a urmat o binemeritată pauză, timp în care copiilor li s-au oferit dulciuri, apă și suc. Îmbrăcați în haine de ministranți, copiii și adolescenții au intrat cu bucurie în biserică pentru a participa la Sfânta Jertfă. Celebrarea Sfintei Liturghii a fost precedată de un scurt timp de pregătire a cântecelor și de organizare liturgică, coordonat foarte bine de către tinerii animatori din parohia gazdă.

Liturghia a fost prezidată în mod solemn de către părintele Ionel-Emilian Dumea, vicar provincial, la care au concelebrat preoții responsabili cu fiecare grup parohial și frații de la Casa de Postulandat. Pornind de la lecturile sfinte și în continuitate cu învățătura oferită la momentul de cateheză, părintele Marius i-a îndemnat pe micii slujitori ai altarului să asculte de îndemnul lui Isus de a nu judeca: „Nu judecați și nu veți fi judecați” (Mt 7,1). De asemenea, după exemplul lui Abraham i-a invitat să asculte de poruncile și de învățătura Domnului și să-și pună încrederea în Dumnezeu, care conduce istoria și viața noastră și are un plan măreț și plin de iubire cu fiecare om.

Prânzul de care au avut parte i-a ajutat pe toți cei prezenți să-și recapete forțele și să se angajeze cu multă energie la următoarele activități programate pentru cea de-a doua parte a zilei: bansuri, jocuri și competiții sportive. La finalul competițiilor a avut loc premierea câștigătorilor, iar înainte de plecare, fiecare ministrant a primit în dar un Tau, cartea Fratele Soare ce prezintă într-un limbaj foarte frumos și simplu viața Sfântului Francisc din Assisi și o iconiță cu Sfântul Francisc sau cu Sfânta Clara.

Îi aducem mulțumire bunului Dumnezeu pentru o zi atât de frumoasă și rodnică, totodată comunității parohiale din Prăjești și tuturor fraților și tinerilor animatori care s-au implicat în buna-desfășurare a acestui eveniment.  

Harul Domnului să lucreze în viața ministranților, în așa fel încât ei să conștientizeze tot mai mult demnitatea pe care o au în calitate de slujitori ai lui Cristos și ai Bisericii.

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: