Loading...

Prăjești: Al II-lea weekend vocațional

În zilele de 20-21 ianuarie 2024, Casa de Postulandat din Prăjești (BC) a fost gazda celui de-al doilea weekend vocațional pentru tineri, având ca temă „Sfatul evanghelic al ascultării”.

Prăjești: Al II-lea weekend vocațional pentru tineri cu tema „Sfatul evanghelic al ascultării”

Distribuie cu:

În prima parte a zilei de sâmbătă activitățile s-au desfășurat la Curia Provincială Franciscană din Bacău unde, după primirea călduroasă din partea gazdelor a celor 26 de tineri participanți din diferite parohii ale diecezei de Iași, a urmat prima cateheză susținută cu mult entuziasm de către părintele Clement Tălin, care a vorbit despre ascultare, prezentând cele trei nivele ale sale: psiho-fiziologic, psiho-social și spiritual-rațional, adresându-le celor prezenți întrebări precum: De cine ascultăm noi? Trebuie să ascultăm? Cum ar fi viața cu și fără ascultare?

După o scurtă pauză a urmat Sfânta Liturghie prezidată de către părintele Carol Martin, la care au concelebrat atât preoții organizatori, cât și însoțitorii grupurilor parohiale de tineri. În predica sa, părintele Clement i-a îndemnat pe tinerii prezenți la curajul de a alege binele și la a mărturisi credința creștină prin cuvinte și fapte.

După celebrarea euharistică, tinerii participanți, însoțiți de preoți, ajunși la Casa de Postulandat din Prăjești, au avut parte de un prânz bogat și de clipe de comuniune fraternă.

În cadrul celei de-a doua cateheze de după-amiază, părintele Clement a aprofundat ascultarea creștină care, spre deosebire de ascultarea umană, este construită pe un sistem diferit de valori și despre votul de ascultare ce comportă căutarea și împlinirea voinței lui Dumnezeu. În continuare, părintele a prezentat modelul prin excelență de ascultare al lui Isus Cristos și experiența Sfântului Francisc de Assisi care a știut să asculte de vocea Crucifixului de la San Damiano, de Evanghelia misiunii, de sfânta Biserică și de toate creaturile.

În timpul de recreație și de destindere ce a urmat, însoțiți de frații de la postulandat, tinerii au mers la săniuș pe dealul Căii Sfintei Cruci din localitate, bucurându-se de clipe de neuitat și de atmosfera magică a anotimpului de iarnă.

Cina a fost precedată de un moment de adorație euharistică, de-a lungul căruia tinerii s-au lăsat priviți și îndrăgiți de Isus cel Viu și Adevărat, prezent în Preasfântul Sacrament cu Trupul și Sângele, Sufletul și Dumnezeirea Sa.

Ziua de duminică a început cu rugăciunea de dimineață și cu micul dejun, urmate de un timp de împărtășire în grup a celor învățate și trăite pe plan uman și spiritual. În cadrul celebrării euharistice de la ora 11.00 din Biserica parohială „Preasfânta Treime” din Prăjești, sărbătorind și Duminica Bibliei, tinerii au fost invitați să asculte, să mediteze și să pună în practică Cuvântul lui Dumnezeu, totodată, au fost încurajați să răspundă cu multă bucurie și promptitudine asemenea primilor ucenici, la chemarea lui Isus de a-l urma: „El i-a chemat îndată, iar ei, lăsându-l pe tatăl lor, Zebedeu, în barcă, împreună cu zilierii lui, s-au dus după el” (Mc 1, 20). Îi mulțumim Domnului pentru aceste zile binecuvântate!

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: