Loading...

Polonia: „Adoptă un medic”

Confrații Provinciei „Sfântul Anton și Fericitul Iacob de Strepa” din Polonia (Cracovia) au demarat inițiativa „adoptă un medic”.

O inițiativă a fraților franciscani conventuali din Polonia

Distribuie cu:

Angajamentul constă în rugăciunea zilnică oferită unei persoane implicată în asistența sanitară, în timpul pandemiei de coronavirus; alegerea persoanei concrete, este lăsată Domnului.

Inițiativa se dorește a fi un răspuns la scrisoarea unei doctorese, care, în timpul studiilor sale la medicină, a rămas în contact cu pastorația universitară oferită de unul din conventele Provinciei. „Văzând amploarea situației – a scris ea – nu-mi rămâne decât să vă cer să vă rugați. Vă rog adoptați spiritual, prin rugăciune, un operator sanitar: doctor, infirmier, tehnician, angajat al spitalului etc. Orice rugăciune este binevenită, atât timp cât este constantă.

Inițiativa a avut un ecou pe scară largă prin intermediul mijloacelor de comunicare Printre altele, chiar mons. Artur Miziński, Secretarul general al Conferinței Episcopilor Polonezi, a încurajat practicarea inițiativei: „Să apreciem dăruirea exemplară a cadrelor medicale… Să ne rugăm pentru ei și pentru familiile lor. Să le arătăm recunoștința și sprijinul nostru”.

* * *

Material apărut pe www.ofmconv.net

Distribuie cu: