Loading...

Chile: Exerciții spirituale

În perioada 16-20 martie 2020, frații comunităților din Delegația provincială de Chile (Copiapó, Santiago de Chile și Curicó) s-au reunit în Mănăstirea Surorilor Trapiste „Nostra Signora di Quilvo” din Curicó, un loc fratern și primitor, care, de câțiva ani, a devenit un loc prețios pentru frați și un loc de referință pentru exercițiile lor spirituale.

Frații români (Irinel, Emilian și Augustin) prezenți în Delegația provincială din Chile

Distribuie cu:

Pandemia de coronavirus prezentă deja și în Chile nu i-a împiedicat pe frații Delegației să se întâlnească pentru exercițiile programate din acest an. Au participat și cei doi postulanți din Curicó și Asistentul general FALC (Federația Latino-Americană a Conventualilor) fr. Rogério Pereira Xavier, care în aceste zile se află în Delegație pentru vizita canonică. Meditația zilnică a fost ținută de părintele Richard Marcelo Diaz Villalobos, preot al Diecezei de Talca și paroh al parohiei „Sf. Ioan al lui Dumnezeu” din Teno.

Prima zi a fost alocată problemelor Delegației, împărtășirii activităților desfășurate în vara trecută (de exemplu, misiunea pentru tineri și misiunea din Italia a tinerilor din Curicó) și verificarea vieții fraterne, pastorale, vocaționale și economice.

A doua zi, în conformitate cu Proiectul Cvadrienal al Delegației „Să ne transformăm pentru a ce reînnoi”, părintele Richard Marcelo i-a invitat pe frații să examineze situația socială și eclezială actuală, pentru a înțelege bine realitatea în care își desfășoară activitatea; apoi i-a invitat să intre în „propria casă”, care este inima tuturor, unde Dumnezeu locuiește și ne vorbește, și în cele din urmă ca „buni samariteni” să mergem în întâmpinarea fraților aflați în nevoie și să ne reînnoim angajamentul pentru o viață disponibilă și responsabilă.

Apoi, frații și-au împărtășit proiectul personal pentru acest an. În cele din urmă, în ultima zi, înainte de scurta verificare a întâlnirii, Delegatul, fr. Tullio Pastorelli și fr. Rogério au împărtășit fraților tematicile de la ultima întâlnire FALC și situația la zi a Federației.

Toți frații au adus mulțumiri și au recunoscut frumusețea acestui timp petrecut împreună și harul de a fi capabili să-și reînnoiască propria viață spirituală și fraternă a Delegației.

* * *

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: