Loading...

Pârâul Rece: Reculegere

În weekend-ul 24-26 martie 2023, grupul „Tinerii Sfântului Francisc de Assisi”, de la mănăstirea „Preasfânta Treime” din Pârâul Rece (BV), și alți tineri prezenți au avut parte, cu ocazia pregătirii sfintelor sărbătorii ale Învierii, ce se apropie, de câteva zile de reculegere.

Zile de reculegere pentru tineri organizat la Pârâul Rece

Distribuie cu:

Tema celor trei zile de reculegere a fost ,,Ispitirea lui Isus și ispitirea noastră”. În urma unor cateheze ținute de pr. Ioan Butacu, am fost invitați să medităm la cum lucrează ispita în viața noastră. Am aruncat o privire în interiorul nostru, cu scopul de a conștientiza și pentru a ne întări punctele slabe care permit ispitelor să intervină în parcursul nostru spiritual zilnic, textele de referință, care au stat la baza meditațiilor, fiind „Căderea primilor oameni”, „Ispitirea lui Isus”, „Păcatul lui David” și ,,Parabola Fiului Risipitor”. În cea de-a doua zi am vizionat și un film tematic pe baza căruia au avut loc discuții și împărtășiri.

Pe lângă momentele de meditație, am participat la diferite momente de rugăciune profundă precum: Calea Sfintei Cruci (a avut loc vineri seara pe drumul forestier ce urcă spre mănăstire), Adorarea Sfintei Cruci (tot în cadrul aceleiași seri), rugăciunile de dimineață și de seară ale fraților franciscani, Coronița Divinei Milostiviri, ziua de sâmbătă fiind încheiată cu un moment de Adorație a Preasfântului Sacrament. De asemenea, am participat zilnic la Sfânta Liturghie, majoritatea împăcându-ne cu Dumnezeu prin sacramentul Reconcilierii. Totodată, ne-am bucurat că am reușit să punem un zâmbet pe fețele credincioșilor de la liturghia de duminică pe care am și animat-o.

Suntem foarte mândri că există un astfel de loc, unde suntem susținuți în parcursul nostru spiritual, știm că frații ne poartă în rugăciunile lor și ne încurajează să avem curaj în acest context al lumii în care trăim.

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: