Loading...

Papa Francisc îmbrăţişează îndelung un copil cu handicap

Papa Francisc îmbrăţişează/sărută îndelung un copil cu handicap

Distribuie cu:

Papa Francisc îmbrăţişează/sărută îndelung un copil cu handicap

Papa Francisc îmbrăţişează / sărută îndelung un copil cu handicap

 

Este imaginea simbol a solemnelor celebrări din piaţa San Pietro, loc de unde de mai multe ori Papa Francisc a repetat: ajunge cu sclavia, căci s-a extins prea tare în secolul nostru.

Au fost circa 250.000 de oameni în piaţa San Pietro şi pe străzile din împrejurimi pentru a participa la prima celebrare pascală a Papei Francisc.

Ca de obicei, noul pontif îi surprinde pe toţi cu noutăţile şi prin nerespectarea obişnuinţelor predecesorilor săi.

Nu a mai făcut, de exemplu, urările în toate limbile, ci doar în italiană. Iar după Liturghie, a mers printre oameni, apropiindu-se de cei din ţara sa. În afară de faptul că a primit un tricou al echipei sale preferate de fotbal (San Lorenzo din Buenos Aires), a sărutat mulţi copii şi a îmbrăţişat îndelung un micuţ cu handicap: asta-i imaginea-simbol a acestor celebrări.

Papa Francisc a vorbit despre pace şi a amintit de martirajul din Siria, Africa şi din Irak. I-a salutat pe cei care suferă acasă, în spital ori în închisoare. A condamnat aviditatea acelora care vor câştiguri uşoare şi a repetat de mai multe ori apelul de a se pune capăt traficului de persoane, o adevărată plagă / sclavie a secolului al XXI-lea.

sursă: http://tg.la7.it/
traducere: fr. Adrian Măgdici OFMConv

[embedplusvideo height=”556″ width=”705″ standard=”http://www.youtube.com/v/KZs9QSo42MY?fs=1″ vars=”ytid=KZs9QSo42MY&width=705&height=556&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep7861″ /]

Distribuie cu: