Loading...

Padova: Pr. Emilian Dumea a primit mandatul de misionar pentru Chile

Fr. Emilia Dumea (partea dreaptă), împreună cu fr. Valentin maragno şi cu fr. Fabio Mazzini

Distribuie cu:

Fr. Emilia Dumea (partea dreaptă), împreună cu fr. Valentin maragno şi cu fr. Fabio Mazzini

Fr. Emilian Dumea (partea dreaptă), împreună cu fr. Valentino Maragno şi cu fr. Fabio Mazzini


 

 

Henry de Lubac, marele teolog francez al secolului XX, sintetizând importanța activității misionare a Bisericii, spunea: „Flacăra Evangheliei trebuie să facă înconjurul universului”. Aceasta este rațiunea misiunii: iubirea lui Cristos care poate îmbrățișa pe orice om. Această iubire trebuie să fie cunoscută și anunțată tuturor oamenilor.

 

Pentru încă doi frați ai Ordinului Franciscan Conventual, acest mesaj a avut o conotație specială. În Ziua Mondială a Misiunii, duminică 20 octombrie, în mod public, în Bazilica Sfântului Anton de Padova, Pr. Emilian Dumea, frate aparținând Provinciei Franciscane Conventuale „Sfântul Iosif” din Romania, și Pr. Fabio Mazzini, frate al Provinciei Italiene „Sfântul Anton de Padova”, au primit mandatul misionar pentru Chile. MAI MULTE FOTOGRAFII =>

Sfânta Liturghie a fost prezidată de Pr. Giovanni Voltan, Provincial al Provinciei „Sfântul Anton de Padova”, alături de care au concelebrat preoții care vor pleca în misiune și alți preoți ai provinciilor amintite.

Importanța evenimentului a fost marcată și de prezența unor reprezentanți ai Televiziunii Române, care au dorit să realizeze un reportaj special asupra Bazilicii Sfântului Anton de Padova și despre activitățile fraților franciscani ce își desfășoară apostolatul în această Bazilică, printre care se numără și unii proveniți di Provincia „Sfântul Iosif” din România. După mărturisirea Crezului, în cadrul ritualului de conferire a mandatului misionar, le-au fost înmânate noilor misionari Evanghelia, crucea franciscană (Tau) și „Izvoarele Franciscane”, ca semne ale apartenenței lor Ordinului Sfântului Francisc, Sărăcuțul din Assisi. Reprezentant al Provinciei „Sfântul Iosif” a fost Pr. Daniel Romila.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Pr. Giovanni Voltan i-a felicitat pe tinerii și entuziaștii misionari, mulțumindu-le pentru disponibilitatea și curajul lor. Împreună cu ei, în misiunea din Chile vor merge și doi laici „fidei donum”, Angela și Salvatore. Încredințându-i ocrotirii Sfântului Anton, să le fim aproape prin rugăciunile și sacrificiile noastre, pentru ca eforturile lor să aducă cât mai mult rod spre binele spiritual al acelora care se vor bucura de prezența lor.

Pr. Daniel Fechetă OFMConv.

Distribuie cu: