Loading...

Omagierea unei scriitoare creștine

Adunați în Numele lui Isus, în Numele Preasfintei Fecioare Maria, în numele sfintei martire Cecilia, patroana muzicii universale, sărbătorită la 22 noiembrie, cu toții adunați în Casa lui Dumnezeu de pe strada Domnească, sub oblăduirea Sfântului Duh Inspiratorul, ca să omagieze o creștină, ce tocmai a devenit septuagenară și, în dorința de a lăsa o urmă luminoasă, și-a prezentat ultimele creații literare, ieșite de sub tipar în acest an, întunecat de teribila molimă care bântuie umanitatea.

Omagierea unei scriitoare creștine la Galați

Distribuie cu:

Ne aflăm în Comunitatea fraciscană romano-catolică din Galați, frați minori conventuali și terțiari, în parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, reper sacru pentru creștinii locului. E sărbătoarea sfintei fecioare martire Cecilia, care a devenit patroana muzicii universale.

Sub inspirația ei are loc un Concert Aniversar – Bilanț literar 70 de ani de viață și 50 de ani de activitate literar-artistică, pentru scriitoarea Cezarina Adamescu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bacău, care s-a remarcat prin originalitatea și diversitatea operei, „înscriindu-se în galeria oamenilor dedicați culturii românești, în țară și pretutindeni, în lume” așa cum s-a exprimat în scris, doamna Elena Maria Maxim, care a participat la această emoționantă întâlnire dintre muzică și literatură.

După prezentarea celor 18 cărți de autor, în care scriitoarea își concentrase opera spirituală, toate sub același generic, TRECEREA PRAGULUI, (pragului vârstei pământene și pragul înălțării prin Cuvântul ziditor de suflete), cei prezenți în biserică au trăit clipe sublime, ascultând un recital al tenorului Doru Ciutacu, acompaniat la chitară de prof. dr. Gabriel Bulancea și Corul Facultății de Arte al Universității „Dunărea de Jos”, reunit cu Corul Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin”, sub îndrumarea părintelui paroh Cristian Dumea.

Totul învăluit într-o atmosferă caldă, de pace, pioșenie și înțelegere creștină, sub privirile atente, părintești, ale preoților parohiei.

În final, s-au adunat îmbrățișările, chiar dacă estompate de  măștile reglementare, florile din bleșug, simbolul recunoștinței și al prețuirii de care se bucură în Biserică și în societate, această prodigioasă autoare de scrieri spirituale.

Prinos de recunoștință a adus și familia Nina și Iosif Roca, dăruindu-i lui Isus Cristos floarea roșie a Crăciunului, la picioarele altarului cu PreaSfânta Inimă a lui Isus.

E bine, din când în când să ne omagiem prietenii, rudele, familia, maeștrii spirituali, profesorii, pentru a da un bun exemplu generațiilor care vin și care, e de dorit, să învețe să-și cinstească înaintașii.

Pace și bine!

Comunitatea catolică din Galați

Distribuie cu: