Loading...

OFS: Zile de formare

În perioada 1-3 iunie 2023 a avut loc, la Onești, o întâlnire de formare în Ordinul Franciscan Secular (OFS) din regiunea Muntenia –Moldova.

Zile de formare în Ordinul Franciscan Secular

Distribuie cu:

Prima zi a început cu Sfântul Rozariu urmat de Sfânta Liturghie, celebrată de părintele Cristian Blăjuț, asistent spiritual național al OFS.

În cuvântul de învățătură părintele a scos în evidență faptul că noi terțiarii franciscani avem misiunea să observăm și să trăim Evanghelia după exemplul Sfântului Francisc de Assisi, în starea noastră de viață. Să facem totul pentru aceasta, să avem încredere în Dumnezeu, să învățăm să-l cunoaștem și să trăim cu bucurie darul primit. Dumnezeu își dorește să ajungem să-l cunoaștem cu adevărat.

Apoi, după prânz călăuziți de lumina Duhului Sfânt, cu ajutorul părintelui Cristian Blăjuț, a formatorului regional fratele Dan Slavu, ne-am concentrat atenția asupra formării.

În prima parte a conferinței despre formare, din prima zi, fratele Dan ne-a vorbit despre formatori, despre datoria și responsabilitățile lor, iar în a doua parte a conferinței despre formarea propriu-zisă, după care au urmat discuții/ reflecții.

A doua zi a început cu Adorația Euharistică și a continuat cu exerciții de formare, pe grupe. După masa de prânz au urmat discuții/ reflecții. Programul zilei s-a încheiat la Sanctuarul Fericitul Ieremia cu rugăciunea de seară, Coroana Franciscană și Sfânta Liturghie celebrată de părintele Cristian Blăjuț și de părintele Paul Coman.

A treia zi a început la fel cu Adorația Euharistică și a continuat cu reflecții, întrebări, concluzii asupra zilelor de formare și s-a încheiat cu Sfânta Liturghie și prânzul.

După care am plecat spre casele noastre cu propunerea de a face totul pentru observarea și trăirea Evangheliei Domnului nostru Isus Cristos, după exemplul Sfântului Francisc de Assisi, care a făcut din Cristos inspiratorul și centrul vieții sale cu Dumnezeu și cu oamenii.

Pace și bine!

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: