Loading...

Mesagerul sfântului Anton: 178º

Vă propunem spre lectură numărul mai-iunie 2023 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Aveţi posibilitatea de a citi articole ce abordează diferite tematici, cum ar fi: cultul Preasfintei Inimi a lui Isus, roadele Duhului Sfânt în spiritualitatea antoniană, asceza, îndrumarea spirituală, spiritualitatea mariană şi franciscană, unele parabole şi personaje biblice, dependenţele, educaţia, situaţia politică din ţară şi din străinătate etc.

A apărut numărul mai-iunie 2023 al revistei Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

Părintele Victor-Emilian Dumitrescu se (şi ne) întreabă dacă asceza este unitate de măsură a autenticităţii. Autorul porneşte de la întrebarea pe care discipolii lui Ioan o adresează Mântuitorului: „De ce noi şi fariseii postim mult, iar discipolii tăi nu postesc?”. În răspunsul său, Isus nici nu desfiinţează postul, nici nu-i diminuează valoarea. Doar că mută atenţia de la ceea ce omul face în cinstea lui Dumnezeu la ceea ce Dumnezeu face spre binele oamenilor.

Despre ce fel de edificiu vrem şi putem construi în sens spiritual scrie părintele Adrian Baciu. Prin propunerile mijloacelor media, mai cu seamă de pe internet, am putea fi induşi în eroarea de a construi castele de hârtie. Nu putem edifica trăirile noastre umane decât avându-l la temelie pe Dumnezeu, în lumina Duhului Sfânt.

Avem nevoie de învăţăturile şi sfaturile altora. De la cine să învăţăm cu adevărat şi cum să ne descoperim modelele ne spune doamna Florina Nicolae. Ne rămâne încrederea în biruinţa binelui. Modelul bun şi suprem ne este aproape, deoarece „s-a întrupat pentru a zădărnici răul”. Alegerile depind însă şi de noi. Să ne sprijinim pe exemplele adevărate, pentru a reuşi să facem mereu binele.

*

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2023. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Sfântul Anton de Padova să mijlocească pentru noi toţi! Lectură plăcută şi binecuvântată!

Distribuie cu: