Loading...

O zi a tineretului diferită

Mii de tineri romano-catolici din zona Moldovei au sărbătorit Ziua Tineretului la nivel diecezan sâmbătă, 1 mai 2021. Anul acesta a fost diferit, activităţile desfăşurându-se conform normelor de prevenire a răspândirii noului Coronavirus. Cu toate acestea, virusul nu i-a împiedicat pe tineri să se bucure de activităţile organizate în propriile parohii. De Ziua Tineretului s-au bucurat şi tinerii din comuna Luizi-Călugăra, judeţul Bacău.

Luizi-Călugăra: O zi a tineretului diferită

Distribuie cu:

Aceştia au avut parte atât de momente de destindere, cât şi de rugăciune. Programul a început cu rugăciunea de deschidere, urmată de salutul părintelui paroh, Iosif Beşleagă. De asemenea, tinerii au urmărit şi mesajul video al pr. Felix Roca, responsabil cu Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului.

Mulţumim Domnului că anul acesta vă puteţi întâlni în comunităţile, în parohiile voastre. Am auzit de la o tânără că fiecare zi a tineretului este o poveste. Vă invit pe fiecare dintre voi să conturaţi această poveste, să faceţi parte din această poveste, punând în slujba tuturor ceea ce este bun şi frumos în viaţa voastră şi în felul acesta în comunitatea voastră, în parohia voastră să împărtăşiţi unii altora, unii cu ceilalţi, lucrarea minunată a lui Dumnezeu în fiecare dintre noi.

Alături de tineri a fost şi Preasfinţitul Iosif Păuleţ, care a transmis un mesaj video prin care i-a îndemnat pe aceştia să se ridice din nepăsarea faţă de Isus Cristos şi faţă de credinţă.

Vă îndemn să participaţi la Ziua Tineretului din parohia voastră şi împreună cu toţi tinerii din propria comunitate să mărturisiţi cât de frumos este să îl urmaţi pe Isus Cristos! Să nu fiţi simpli spectatori, ci să vă implicaţi astfel încât această zi să fie spre creşterea tuturor. Iar această mărturie să nu se mărginească doar la această zi, ci în orice moment să vă ridicaţi şi să îl preamăriţi pe Cristos.

Tema aceste zile reprezintă cuvintele pe care Isus le-a adresat Sfântului Paul: „Ridică-te! Te constitui martor al celor care le-ai văzut”.

După Sfânta Liturghie, tinerii au participat la provocarea lansată de pr. Clement Tălin, şi anume aceea de a pleca în misiune prin satul natal. Aproximativ 60 de tineri au plecat timp de oră prin sat cu scopul de a se ruga împreună cu familiile din comunitate pentru îndepărtarea pandemiei.

La sfârşitul programului, cu toţii l-au preamărit pe Dumnezeu pentru momentele frumoase pe care le-au trăit şi s-au întors la casele lor cu gândul de a împărtăşi şi celorlalţi experienţa trăită în această zi.

* * *

După un material apărut pe www.ercis.ro

Distribuie cu: