Loading...

Nuestra Señora del Carmen, Madre y Patrona de Chile

Distribuie cu:

In ziua de 12 a lunii octombrie, in dieceza de Talca – Chile se celebreaza una dintre cele mai mari sarbatori: Sfanta Fecioara Maria de pe Muntele Carmel, Mama si Patroana Republicii Chile. Pe oricine ai intreba in Chile daca o iubeste pe Maria, raspunsul va fi unul singur: “Cum sa nu o iubesc, ea este mama mea”

Chile ca si Romania, trece incepand din anii 90 prin profunde transformari sociale si economice, reforme si legi care sa imbunatateasca nivelul de trai al populatiei.

Miile de credinciosi, care participa la aceasta sarbatoare, se roaga pentru binele lor si al lumii intregi pundu-si increderea si speranta in Maria, mama Domnului nostru Isus Cristos reprezentata pe drapelul tarii printr-o stea.

Chile este o tara minunata, deasemenea chilenii sunt oameni deosebiti aratandu-se solidari in momentele dificile cu care aceasta tara se confrunta (incendii devastatoare, cutremure, tunami).

Iar astazi, mai mult ca oricand, credinciosii participand la procesiuni de o frumusete si o spiritualitate rara, se roaga Mamei Ceresti, pentru a afla care este “visul lui Isus”, Domnul Istoriei, pentru Chile, pamant, pe care, asa cum spun chilenii, “Dumnezeu la binecuvantat inca de la crearea lumii”.

Chilenii viseaza la o patrie solidara si fraterna, unde toti sa aiba posibilitatea de a munci si de a trai o viata demna. O tara unde justitia sa-si indeplineasca misiunea ei cu credinta si frica de Dumnezeu. O Tara fara ambitii desarte, competitiva dar fara egoism. O tara unde toti pot trai cu demnitate, unde sa fie respectati si valorati, unde copii sa aiba posibilitatea sa se dezvolte armonios, o tara cu scoli si spitale pentru bolnavi, o tara care sa le ofere posibilitatea sa-si indeplineasca visurile , si nu sa emigreze pentru a castiga o bucata de paine sau pentru a se indeplini ca persoana. Chilenii viseaza la o tara unde nimeni sa un se simta exclus sau marginalizat, o tara in care toti sa poata sa-si exprime parerea prin voce si prin vot, o tara fara minciuna, fara violenta, fara coruptie, unde toti pot respira aerul curat al libertatii.

Chilenii viseaza la o tara unde familia sa fie cu adevarat un leagan de iubire, de bucurie si de traire a valorilor crestine.

Aceasta tara, primitoare, doreste sa descopere tot mai mult valorile importante ale vietii si ale convietuirii in pace si armonie, unde Biserica sa fie drojdia buna a lui Dumnezeu, pentru societate, sa fie intelegatoare, primitoare si fraterna, pasionata de Isus si de binele credinciosilor, solidara cu toti, sa primeasca cu iunire de mama pe toti, in special pe cei saraci si marginalizati. Sa serveasca si sa ajute cu simplitate, cu daruire si bucurie, iar clerul sa fie model demn de urmat si apostoli ai Imparatiei Cerului.

Cu siguranta, veti spune ca acestea sunt si sperantele noastre, ale romanilor, iar eu va voi da dreptate si ma voi ruga Sfintei Fecioare de pe Muntele Carmel ca aceste bune dorinte sa devina realitate, pentru ca aceste visuri nu sunt utopii imposibil de realizat. Aceste visuri sunt “Utopia Imparatiei lui Dumnezeu”, care se pot realiza in masura in care fiecare dintre noi, colaboram si lucram in aceiasi directie si acelasi scop, “facand fiecare partea sa de bine”.

Sfanta Fecioara Maria de pe Muntele Carmel sa va Binecuvanteze si sa va ocroteasca.

 Cu drag din Chile fr. Emilian Dumea

[AFG_gallery id=’126′]

Distribuie cu: