Loading...

Noviciat Prăjești: un nou început, o nouă etapă

Distribuie cu:

Mai ieri ne bucuram de încheierea Anului de noviciat pentru seria de 25 de novici care a culminat cu profesarea sfaturilor evanghelice în ziua de duminică, 6 septembrie 2015.

Cu bucurie facem cunoscut faptul că în sesiunea Definitoriului Provincial din 18 iunie 2015, au fost admişi pentru Anul de noviciat alți nouă candidaţi:

Alfred ALEXANDRU – Sagna (NT)
Emanuel Robert BACIU – Roman (NT)
Ionuț Iulian CHERECHEȘ – Butea (IS)
Iulian DEMETERCĂ – Sagna (NT)
Marius Anton DOCTOREANU – Nicolae Bălcescu (BC)
Marius Cornel ILINCA – Săbăoani (NT)
Felix Andrei OPREA – Nisiporești (NT)
Antonel Iulian POTOSCHI – Lespezi (BC)
Stefan Iosif TUDOR – Târgu Trotuș (NT)

Celebrarea Sfintei Liturghii în cadrul căreia acești candidaţi vor îmbrăca haina franciscană şi vor începe anul de noviciat, se va celebra vineri, 18 septembrie 2015 (comemorarea Sf. Iosif de Copertino), orele 18.00, în Biserica parohială din Prăjeşti – Bacău.

Cu ajutorul Duhului Sfânt care ne conduce spre cunoașterea lui Cristos, care s-a făcut om pentru ca noi să ne apropiem de Tatăl, cei nouă novici vor fi călăuziți în acești an de o nouă echipă formativă compusă din frații: Gabriel Neculăeș (magistru), Eduard Enășcuț (vice-magistru), Romeo Mateiaș (administrator).

Obiectivele anului de noviciat sunt: cunoaşterea şi aprofundarea chemării divine (credinţă), schimbarea inimii şi minţii după spiritul Sfântului Francisc (convertire), experienţa noului stil de viaţă comunitară (slujire), verificarea şi clarificarea consistenţei motivaţiilor care stau la baza acestei decizii (reflexie), cunoaşterea şi trăirea carismei OFMConv. (practică). (cf. DF.63) având ca mijloace: programul spiritual zilnic, accesul la Sacramente, colocviile individuale cu Magistrul, cursurile, pelerinajele, momentele recreative, momente de muncă manuală, zile de formare, zile de reculegere, capitul conventual formativ, altele.

Îi aşteptăm cu bucurie la acest eveniment pe toţi fraţii și credincioșii ce ţin să fie alături de aceşti tineri cere vor îmbrăca haina franciscană și vor începe anul de noviciat.

Fr. Daniel Romila,
Secretar provincial

Distribuie cu: