Loading...

Nisiporești: Zile de sărbătoare [III]

Duminică, 25 august 2019, a fost ziua cea mare pentru pelerini și pentru comunitatea din Nisiporești. Ne-am bucurat de prezența PS Iosif Păuleț, episcop de Iași.

Prima comemorare a fericitei Veronica Antal. Zile de sărbătoare, zile de har și binecuvântare

Distribuie cu:

Programul spiritual dedicat comemorării fericitei Veronicăi Antal a continuat cu alte activități spirituale. La ora 8.00 s-a celebrat Sfânta Liturghie, iar de la 9.30 la 10.30 a avut loc Adorația Euharistică.

Sfânta Liturghie solemnă a început de la ora 11.00, fiind prezidată de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași. În cuvântul de deschidere pr. Anton Bogdănel, parohul comunității, a salutat prezența, în mijlocul pelerinilor și a comunității, PS Iosif, mulțumindu-i că a ales să fie prezent la sărbătoarea comunității din Nisiporești și a diecezei, parohia aceasta fiind printre primele vizitate de Excelența sa, cum de altfel a salutat și prezența fr. Teofil Petrișor, Ministru provincial al Fraților Minori Conventuali din România.

Pr. Cristian Blăjuț a continuat, apoi, la predică evocarea fericitei Veronica, fecioară și martiră, care a știut să trăiască Evanghelia, cu zel și curaj, adunând putere prin primirea Sfintei Euharistii. Fericita Veronica era o persoană curajoasă, dar care nu punea preț pe viața ei. Mergând la biserică, la întâlnirea cu Isus, ea a înfruntat frigul și ploaia, ceața, întunericul și animalele sălbatice, încurajându-și prietenele, având încredere în Dumnezeu, care îi dădea putere să înfrunte primejdiile de orice natură.

Pentru Veronica, trăirea cu intensitate și responsabilitate a credinței nu a fost o pierdere de vreme. Pe Veronica, nimeni și nimic nu a putut să o despartă de iubirea lui Cristos.

La sfârșitul Sfintei Liturghii solemne, la care au participat un mare număr de preoți, PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, a evidențiat faptul că cei din comunitatea Nisiporești sunt privilegiați având în mijlocul lor o persoană declarată „fericită”. Excelența sa a afirmat că despre fericita Veronica se poate spune că a învățat, a respectat și practicat învățătura creștină și a păstrat demnitatea de femeie chiar cu prețul vieții, străpunsă fiind de 42 de lovituri de cuțit. Ea a stat toată viața alături de Cristos.

La sfârșitul Sfintei Liturghi PS Iosif Păuleț a binecuvântat pelerinii cu apa sfințită și cu relicva fericitei Veronica.

* * *

Duminică, 25 august 2019, a reprezentat ziua cea mare pentru pelerini și pentru comunitatea din Nisiporești. La Sfânta…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Duminică, 25 august 2019

Distribuie cu: