Loading...

Nisiporești: Prima Împărtășanie

Duminică, 30 mai 2021, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești, 15 copii l-au primit pentru prima oară în inimile lor, pline de iubire și credință, pe Isus în Sfânta Împărtășanie.

Prima Sfântă Împărtășanie la Nisiporești

Distribuie cu:

După o perioadă îndelungată de pregătire, sufletele copiilor au simțit, cu adevărat, prezența lui Isus. Provocările la care sunt expuși copiii și tinerii zilelor noastre sunt multe, dar prin grija și îndemnurile părintelui Gabriel aceștia au participat activ la aceste minunate cateheze în care au cunoscut din plin doctrina creștină. Pregătirile s-au intensificat în apropierea frumoasei sărbători.

Prima spovadă, primele sfaturi și încurajări venite din partea părintelui și ale animatorilor în cadrul pregătirii catehetice au dat emoții copiilor, dar și părinților care și-au amintit de prima lor Sfântă Împărtășanie, trăită cu mult timp în urmă.

La acest moment unic din viața lor au fost alături părinții, nașii și ceilalți membrii ai familiei, dar și întreaga comunitate. În cadrul jertfei Sfintei Liturghii, copiii, apropiindu-se de Sfântul Altar, au făcut promisiunile pe care le-au asumat fiecare pentru această zi specială. Cu lumânările aprinse, în fața tuturor celor prezenți, au făcut mărturisirea de credință, fiind conștienți că de acum înainte sunt în măsură să înțeleagă obligațiile ce decurg din credința creștină, mărturisită în locul lor de către părinți și nași. Copiii au adus, ulterior, la Sfântul Altar, darurile pentru a fi binecuvântate. A urmat Liturgia Euharistică pentru ca mai apoi fiecare dintre ei să primească înlăuntrul său adevăratul Trup și Sânge al Domnului nostru Isus Cristos, sub chipul pâinii și al vinului.

Ce frumos trebuie să fie acest moment înălțător pentru fiecare dintre noi! Dumnezeu, care îl trimite pe Fiul Său Unic în viața fiecăruia, își arată nemărginita sa bunătate și dragoste, dându-ne un mesaj încurajator în acest timp greu de încercare: „Eu sunt cu tine  în toate zilele vieții tale”.                           

A fost într-adevăr o zi de neuitat pentru ei! Felicitându-i pentru acest pas important pe care l-au făcut și mulțumindu-i Mântuitorului pentru toate harurile și darurile Sale, îl rugăm ca în continuare să îi ocrotească cu binecuvântarea sa, prin mijlocirea Mamei noastre Cerești și prin mijlocirea Fericitei Veronica Antal, și să vină cât mai des în sufletele lor prin taina Euharistiei.

* * *

Duminică, 30 mai 2021, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești, 15 copii l-au primit pentru prima oară în inimile lor, pline de iubire și credință, pe Isus în Sfânta Împărtășanie. #Paceșibine!

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Marţi, 1 iunie 2021

Distribuie cu: