Loading...

Nisiporești: Calea Crucii

Sâmbătă, 18 martie 2023, Oficiul pentru vocații și Oficiul pentru pastorația tineretului au organizat în Parohia Nisiporești Calea Sfintei Cruci pentru tinerii din zona Roman. Au fost prezenți tineri din 11 parohii precum și preoți și persoane consacrate. Împreună am dorit să ne rugăm pentru vocații la preoție, la viața consacrată și la căsătorie.

Nisiporești: Calea Sfintei Cruci pentru tinerii din zona Roman

Distribuie cu:

Programul a început la ora 14.30 cu un cuvânt de bun venit din parte directorului oficiului pentru vocații, pr. Alexandru Percu, și a părintelui Fabian Blaj, parohul comunității. Traseul urmat a fost cel care conduce spre locul martiriului fericitei Veronica Antal, un traseu în natură printre câmpurile însămânțate și mângâiate de razele soarelui. Ne-am bucurat de o vreme minunată și de o atmosferă demnă de rugăciune. Tinerii s-au predispus cu seriozitate pentru ca efortul depus să aducă roade spirituale în sufletele lor. Ajunși la locul martiriului am comemorat ultimele momente din viața fericitei Veronica și ne-am reîntors apoi pe același traseu recitând sfântul rozariu.

Rugăciunea s-a încheiat în fața bustului fericitei Veronica Antal din fața bisericii parohiale. Întâlnirea a continuat apoi cu un moment de comuniune la subsolul bisericii, unde toți cei prezenți au putut servi ceva dulce pentru refacerea forțelor și au putut socializa.

La final doresc să adresez un cuvânt de mulțumire tuturor celor care au participat, în mod special tinerilor, apoi preoților și persoanelor consacrate care i-au însoțit și preoților din Parohia Nisiporești care ne-au primit și s-au îngrijit ca totul să decurgă foarte bine.

Domnul să primească rugăciunea noastră și tot efortul depus, iar prin mijlocirea fericitei Veronica Antal să ofere comunităților noastre noi vocații pentru ca Evanghelia să ajungă la toți oamenii.

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: