Loading...

Misiuni populare la Luizi-Călugăra

Și anul acesta, 2020, ca în fiecare an de altfel, în Parohia „Înălţarea Sfintei Cruci” din Luizi-Călugăra în preajma sărbătorii Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes, (11 februarie) s-au desfăşurat 3 zile de misiuni populare.

Luizi-Călugăra: Misiuni populare şi întâlnirea anuală a Armatei Maicii Domnului

Distribuie cu:

În aceste zile pline de har părintele predicator al acestor misiuni, pr. Gherghelucă Adrian (parohul comunității „Sfânta Fecioară Maria Îndurerată” din Bijghir) la Sfintele Liturghii de la orele 09.00 şi 17.00, a sensibilizat inimile și a încurajat sufletele comunității parohiale, vorbind pe înțelesul tuturor despre importanța sfintei spovezi, a euharistiei, a bisericii și a lui Dumnezeu în viața fiecărui creștin.

Ziua de 11 februarie 2020, a reprezentat apogeul acestor zile de misiuni. Începând cu ora 13.00 mai multe sute de  membrii ai Armatei Maicii Domnului din România, veniți din parohiile Iugani, Buruienești, Nisiporești, Prăjești, Târgu-Trotuș, Huși, Brașov, București, împreună cu Asistentul național AMD,  părintele Iulian Misariu, au pornit în procesiune de la intrarea în sat până la Grota dedicată Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes de lângă biserică, unde au fost întâmpinați de către frații din Luizi-Călugăra în frunte cu fratele Iosif Beșleagă, parohul acestei comunități. A urmat un program spiritual deosebit: recviem la mormântul pr. Iosif Petru Maria Pal, cofondatorul AMD, unde ne-am rugat pentru toți preoții răposați care au slujit operei Neprihănitei;  Calea Sfintei Cruci; oră de adoraţie şi rugăciune. La ora 17.00 a început Sfânta Liturghie solemnă, prezidată de pr. provincial Teofil Petrișor, fiind prezenți și aproximativ 40 de preoţi.

La final, pr. Iosif Beșleagă, parohul comunităţii, a adresat un cuvânt de mulţumire lui Dumnezeu şi Sfintei Fecioare Maria, dar şi tuturor celor care au participat la sărbătoarea comunității. A urmat procesiunea în jurul bisericii cu statuia Sfintei Fecioare Maria, purtată de tineri îmbrăcaţi în haine populare, cu făclii şi lumânările aprinse, pentru a o slavi încă o dată pe mama noastră, Sfânta Fecioară Maria.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu și Sfintei Fecioare Maria pentru aceste zile de misiuni populare, ce au fost într-adevăr hrănitoare pentru suflet și dorim ca această hrană să persiste cât mai mult în inimile tuturor celor care au participat la aceste misiuni, ca aceasta să îi ajute în viața de credință și nu numai.

Sfântă Fecioară Marie de la Lourdes, roagă-te pentru noi!

* * *

În preajma sărbătorii „Aparițiilor Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes”, în parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” din…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Miercuri, 12 februarie 2020

Distribuie cu: