Loading...

Mesagerul Sfântului Anton – [nr. 147]

Dragi cititori, în lumina sărbătorilor pascale, vă propunem spre lectură noul număr martie – aprilie 2018 al revistei Mesagerul sfântului Anton.

Mesagerul Sfântului Anton - nr. 147

Distribuie cu:

După cum v-am anunţat deja cu alte ocazii, se apropie de început iniţiativa noastră de a aduce relicva sfântului Anton de Padova în pelerinaj pe meleagurile româneşti. În acest sens, în mijlocul revistei a fost pregătit un poster cu programul pelerinajului. Vă puteţi astfel informa despre prezenţa relicvei în localitatea (sau regiunea) dumneavoastră, pentru a-i putea aduce laudă şi a-i cere ajutorul Domnului prin mijlocirea Sfântului Anton, ocrotitorul şi mijlocitorul familiei creştine. Motto-ul tocmai subliniat luminează intenția și mesajul acestei inițiative spirituale, precum și cuvântul de învățătură ce va fi prezentat în cadrul celebrărilor liturgice și devoționale. Amintim doar că perioada desfăşurării pelerinajului va fi de pe 7 mai până pe 13 iunie. Informaţii despre pelerinaj (program, texte liturgice, rugăciuni, noutăţi etc.) veţi putea găsi şi accesând pagina noastră de internet, pe adresa www.ofmconv.ro (Pelerinaj cu relicva sfântului Anton de Padova în România).

Pentru a sublinia importanţa pelerinajului cu relicva Sfântului minunilor, paginile Dosarului propun două interviuri. Primul, acordat de părintele Egidio Canil – responsabil cu realizarea pelerinajelor cu relicva sfântului Anton de Padova în lume, conţine unele indicaţii pentru ca întâlnirea cu Dumnezeu prin intermediul sfântului Anton să fie cât mai rodnică pentru credincioşi. Totodată, şi impresiile împărtăşite din vasta experienţă a părintelui Egidio pot trezi interesul creştinilor de diferite confesiuni. Al doilea interviu, în care interlocutor a fost părintele Giancarlo Zamengo – director general al revistei Mesagerul sfântului Anton, subliniază caritatea dezvoltată de fraţii franciscani pe baza mesajului lui Isus Cristos, interpretat prin viziunea sfântului Anton, apărător al celor săraci şi apostol al carităţii.

În rubrica de spiritualitate, puteţi găsi un articol despre slujitoarea lui Dumnezeu, Veronica Antal, prima femeie din România care va fi recunoscută şi declarată în mod oficial fericită, datorită vieţii sale de credinţă încununată de dubla cunună a martiriului şi a curăţiei.

Acest număr al revistei propune şi alte articole pe diferite tematici, ce ţin de: Triduum-ul pascal, familie, timp, treptele cuvântului, istorii de viaţă, nelinişti şi patimi, valoarea omului ce constă în a fi pentru a trece apoi la a face etc.

[***]

Pentru cei care nu au reuşit până acum, continuă reînnoirea abonamentelor pe anul 2018. Costul abonamentului este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: Mesagerul sfântului Anton (pr. Marcelin Amariei), str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton şi de organizarea Pelerinajului antonian la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Vă dorim lectură plăcută şi Sărbători ale Învierii Domnului pline de lumină!

 

Distribuie cu: