Loading...

Mesagerul sfântului Anton: 155º

Dragi cititori, acum, când vacanţele şi concediile sunt în toi, vă propunem spre lectură numărul iulie – august 2019 al revistei Mesagerul sfântului Anton. Veţi găsi impresii în urma vizitei Sanctităţii Sale, papa Francisc, în România, câteva gânduri ale cinstitorilor sfântului Anton de Padova, trimise pe adresa redacţiei înainte de sărbătoarea sa, recenzii de cărţi, precum şi articole ce tratează despre munte ca loc privilegiat de manifestare a lui Dumnezeu, ecologie, fericita Veronica Antal, Duhul adevărului, subiecte biblice, de spiritualitate mariană, de cultură, istorie şi societate, de filozofie şi psihologie religioasă.

A apărut numărul iulie – august 2019 al revistei Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

Cele două articole din dosar abordează subiectul vizitei papei Francisc în România, subliniind câteva impresii. Primul, semnat de domnul Adrian Popescu, vorbeşte despre energiile miraculoase care au fost simţite cu prilejul „pelerinajului” papei pe meleagurile noastre. „Modestia, tonul copilăros-candid, o înţelepciune străveche au fost calităţile fireşti, neostentative, care s-au impus privitorilor, fie ei de departe sau de aproape”. Pe lângă bucuria colectivă resimţită, autorul ne aminteşte şi că papa ne-a vorbit des despre armonie, invitându-ne părinteşte să o redescoperim şi să o trăim. În cel de-al doilea articol, intitulat Papa Francisc – binevenit, primit şi cinstit în România, domnul Constantin Cucoş interpretează vizita papei din mai multe perspective: politică, paideică, spirituală. Dar nu se opreşte aici, ci creionează şi un scurt portret al Sfântului Părinte, concluzionând că „Părintele Francisc nu numai că seamănă cu Dumnezeu şi cu creatura sa, omul, dar chiar pune parte peste parte şi întrupează ipostaze din cele două!”.

Veţi afla în paginile revistei şi recenzii de cărţi. În prima, doamna Ana Blandiana prezintă cartea „Rămâi cu noi, Doamne!”. Veţi descoperi dumneavoastră despre ce tratează cartea. Concluzia articolului doresc să o redau şi aici: „Tata îmi povestea că în perioada interbelică se spunea că România se înalţă spre cer pe două aripi, cele două biserici surori. Am putea oare să încercăm să ne înălţăm din nou împreună?”. Al doilea articol pe aceeaşi tematică, semnat de domnul Al. Cistelecan, prezintă viaţa şi mai cu seamă activitatea literară a Sandei I. Mateiu, „prima noastră teoloagă”. După un periplu printre creaţiile Sandei, autorul apreciază mai cu seamă fervoarea cu care aceasta a aşternut pe hârtie gândurile sale. O ultimă recenzie este cea a doamnei Florina Nicolae, la cartea de poezii Tu, adică eu a poetei Marina Dumitrescu. „Este un mănunchi de poeme-rugăciune cu incursiuni sociologice, psihologice sau de o subtilă teologie, asamblând neîntrerupt o imagine etajată în arhitectura unui curriculum vitae al sufletului”.

Sunteţi invitaţi şi la prima comemorare a fericitei Veronica Antal, la Nisiporeşti (NT). Detalii şi programul celebrărilor puteţi afla de pe coperta spate a revistei!

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2019. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Vă dorim lectură plăcută şi o vară binecuvântată şi liniştită!

Distribuie cu: