Loading...

Mesagerul sfântul Anton: 152º

Dragi cititori, cu gânduri de pace, sănătate, seninătate şi har de la Dumnezeu pentru noul an, vă propunem spre lectură numărul ianuarie-februarie 2019 al revistei noastre, Mesagerul sfântului Anton! Veţi descoperi articole despre conştiinţă, confidenţialitate, gratitudine, rugăciune, sărăcie, pedagogie, dialog etc.

A apărut numărul ianuarie – februarie 2019 al revistei Mesagerul sfântului Anton

Distribuie cu:

În paginile dedicate spiritualităţii, părintele Damian Pătraşcu caută răspuns la o întrebare care preocupă multe gânduri şi multe inimi: De ce ajung oamenii să se urască şi să se duşmănească în grad eroic? Invidia şi orgoliul au un rol foarte mare, fiind părinţii urii şi ai duşmăniei. Soluţia ar consta în cultivarea virtuţilor blândeţii şi umilinţei. Cel care le practică se eliberează pe sine. Şi frumos conclude autorul: „scapă-ne, Doamne, de ura care ne schimonoseşte chipul şi inima şi revarsă-Te din prisos în inimile noastre de carne…”.

Poate v-aţi întrebat şi dumneavoastră: cum ar trebui să mă rog? Comentând un text din scrierile sfântului Anton de Padova, în articolul intitulat Insistenţa rugăciunii, părintele Carol-Daniel Sabău, în cuvinte simple şi concise, găseşte un răspuns. Rugăciunea „necesită curăţia inimii, semnul lacrimilor şi prospeţimea verde a compasiunii faţă de alţii”. Dar cum poate fi rugăciunea insistentă fără multe cuvinte? „Cele mai frumoase rugăciuni nu sunt rodul abilităţilor pulmonare, nu sunt nici apanajul fineţurilor lingvistice, ci sunt rodul unui salt fără cuvinte”.

Tot de la întrebări porneşte şi domnul Alois Gherguţ în dezvoltarea articolului pe care îl scrie. Ce este mai chinuitoare: sărăcia materială sau sărăcia spirituală? Cum ar trebui să ne raportăm la sărăcie? „Dacă vrem să facem din sărăcie o virtute, trebuie să învăţăm să ne salvăm sufletul, atunci când corabia noastră tinde să se scufunde din cauza agoniselilor deşarte şi a orgoliului de a fi deasupra celorlalţi”. Căci „banul este o bună slugă, dar un stăpân foarte rău, un stăpân care îţi sărăceşte voinţa şi putinţa spiritului”.

Cu siguranţă ar fi multe alte lucruri de subliniat în această prezentare. Dar nu vrem să vă răpim plăcerea lecturii şi a răsfoirii paginilor revistei!

***

Continuă reînnoirea abonamentelor la revista Mesagerul sfântului Anton pe anul 2019. Costul abonamentului anual este de 25 de lei (20 de lei pentru cei care au abonament colectiv, prin parohii sau colaboratori la distribuirea revistei). Contravaloarea poate fi achitată prin mandat poştal pe adresa redacţiei: pr. Marcelin Amariei, str. Teiului, nr. 20, 611047 Roman, jud. Neamţ. De asemenea, puteţi face şi virament bancar (nu prin mandat poştal) în contul pe care îl găsiţi pe coperta revistei (pagina 2).

Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru orice fel de informaţii şi sugestii legate de revista Mesagerul sfântului Anton la numărul de telefon 0765.421416 sau, în scris, pe adresa redacţiei sau, prin intermediul internetului, pe adresele mesagerul@santantonio.org sau mesagerulantonian@gmail.com!

Lectură plăcută!

Distribuie cu: