Loading...

Duminică, 12 mai 2013, Marş pentru Viaţă la ROMA

Marșul vieții va avea loc în zona Colosseum din ROMA

Distribuie cu:

Marșul vieții va avea loc în zona Colosseum din ROMA

Marșul vieții va avea loc în zona Colosseum din ROMA

Peste 15.000 de persoane sunt aşteptate să se strângă lângă Coloseumul din Roma duminică, 12 mai, pentru a participa la al treilea Marş pentru Viaţă. Printre participanţi sunt aşteptaţi reprezentanţi ai organizaţiilor pro-life din lumea întreagă, precum şi membri ai familiilor regale europene. Lila Rose, preşedinta grupului de investigaţie Live Action, şi Nicholas Windsor, fiul ducesei de Kent şi nepot al reginei Elisabeta a Marii Britanii, sunt câteva dintre figurile de marcă ce sunt aşteptate să participe la marş.

Astăzi, 11 mai, va avea loc o conferinţă pe teme de bioetică la Ateneumul Pontifical Regina Apostolorum, iar deseară o veghe de rugăciune, condusă de Cardinalul Raymond Burke, prefectul Signaturii Apostolice. Purtătoarea de cuvânt a marşului, Virginia Coda Nunciante, a declarat pentru CNA că “scopul principal al evenimentului este să spună ‘nu’ legii din 1978 care a legalizat avortul în Italia, provocând moartea a peste cinci milioane de copii”. “Sunt multe Dieceze şi parohii care vor fi reprezentate, pe lângă 120 de mişcări şi de asociaţii ce s-au alăturat iniţiativei”, a continuat ea. “Să ieşim pe străzi şi să reiterăm marele ‘da’ pentru viaţă, primul dintre drepturi, deoarece fără viaţă nici un alt drept nu poate exista, şi de aceea vom avea cu noi numeroase familii cu copii cu tot.”

“Apărarea vieţii nu este doar responsabilitatea catolicilor, ci a tuturor celor care recunosc existenţa legii naturale, scrisă în inima fiecărui om, care interzice uciderea inocenţilor”, a spus Coda. “Avortul nu violează doar morala catolică ci şi legea naturală, care este validă pentru orice om, din orice timp şi din orice loc. De asemenea pornim la marş şi împotriva eutanasiei, pe care mulţi doresc să o introducă în legislaţia noastră, şi împotriva manipulărilor pe embrioni, de exemplu prin legea privind fertilizarea asistată.” Conform datelor de la Ministerul Sănătăţii, a spus ea, “numărul avorturilor a scăzut, dar ştim că a avut loc o creştere în vânzările pilulei abortive RU486″. Coda i-a invitat pe toţi cei ce vor fi în Roma pe 12 mai să ia parte la demonstraţie. “Trebuie să aducem o schimbare reală culturii noastre, pentru ca să fie mai uşor de înţeles gravitatea fiecărui atac împotriva vieţii”, a spus ea la final.

sursă: http://www.catholica.ro

Distribuie cu: