Loading...

Luizi-Călugăra: Prima Împărtășanie

Duminică, 28 aprilie 2019, comunitatea parohială „Înălțarea Sfintei Cruci” din Luizi-Călugăra a fost în haine de sărbătoare pentru cei 35 de copii ce s-au apropiat de masa Domnului. A fost momentul, când după pregătirea lungă și asiduă, au putut să simtă bucuria că Isus vine în inima lor.

Luizi-Călugăra: Prima sfântă Împărtășanie

Distribuie cu:

Le-au fost alături la acest moment deosebit al vieții lor părinții și nașii, dar și comunitatea locală ce i-a însoțit cu multă dragoste. Celebrarea a început cu procesiunea din Oratoriu, plină de emoție și bucurie până în casa Domnului. A urmat Sfânta Liturghie, lecturile sfinte, cuvântul de învățătură cu promisiunile pe care le-au luat fiecare pentru această zi sfântă din viața lor. Cu lumânările aprinse apoi, în fața tuturor celor prezenți, au făcut mărturisirea de credință, conștienți că acum sunt în măsură să înțeleagă obligațiile ce decurg din credința creștină, mărturisită în locul lor la botez de părinți și nași.

Copiii au adus în continuare la altar darurile sfinte pentru binecuvântare, a urmat liturgia euharistică, pentru ca apoi, fiecare să primească, pentru prima dată în viața lor, Trupul și Sângele Domnului! Ce frumos trebuie să fie acest moment pentru fiecare dintre noi! Dumnezeu care dorește să vină în viața fiecăruia!

Cu aceste sentimente de bucurie, au exprimat printr-un reprezentant al copiilor mulțumirea lor, pentru ca mai apoi, după întreaga celebrare, să continue bucuria în Oratoriu alături de cei dragi prin câteva surprize pregătite acestor copilași.

A fost într-adevăr o zi deosebită, cu siguranță de neuitat pentru fiecare dintre ei, acest moment când fiecare a putut să se apropie de altarul Domnului, de hrana euharistică.

***

 

❗️Luizi-Călugăra: Prima sfântă Împărtășanie

Duminică, 28 aprilie 2019, comunitatea parohială „Înălțarea Sfintei Cruci”…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Duminică, 28 aprilie 2019

Distribuie cu: