Loading...

Luizi-Călugăra: Hram şi Zilele familiei

Distribuie cu:

Duminică, 13 septembrie 2015, în Parohia „Înălţarea Sfintei Cruci” din Luizi-Călugăra a avut loc hramul parohial şi încheierea „Zilelor familiei”, începute la 10 septembrie 2015.

Evenimentul i-a avut la bază pe părintele paroh, Iosif Beşleagă, şi pe preoţii parohiei care, în dorinţa de a pregăti cât mai bine sărbătoarea comunităţii, l-au invitat pe pr. dr. Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Familii, de la Episcopia de Iaşi, să ţină predicile dedicate familiei. Logica pe care a urmat-o părintele în derularea temelor l-a avut în centru pe om; omul creat de Dumnezeu după „chipul şi asemănarea sa”, omul creat ca bărbat şi femeie şi chemat la viaţa de familie prin sacramentul căsătoriei, răscumpărat de Cristos prin patima, moartea şi învierea sa, om care este calea Bisericii şi care, asemenea lui Isus Cristos, este invitat să-şi poarte crucea cu răbdare şi seninătate, ba mai mult, să o şi iubească.

„La dumneavoastră, a spus părintele la predica din ziua de hram, este în fiecare moment hramul, deoarece în fiecare moment purtaţi în trup şi în suflet crucea lui Isus. Nimeni nu este scutit de încercări, de suferinţe, într-un cuvânt, de cruce. Şi chiar dacă în cultura de astăzi se încearcă eradicarea crucii, a suferinţei, creştinul este chemat să o iubească, să convieţuiască cu ea şi alături de ea, deoarece cine încearcă să fugă de cruce, de fapt, o măreşte sau îngreunează şi mai mult. Dacă Isus a ajuns la înviere prin moartea pe cruce, noi nu putem ajunge la viaţă pe o altă cale decât pe aceasta pe care ne-a voit Dumnezeu, cale care presupune şi crucea-suferinţa, consecinţă a păcatului originar”.

Vineri, 11 septembrie 2015, a fost şi o întâlnire cu tinerii din parohie.

Sâmbătă seara, 12 septembrie 2015, înainte de Liturghie, doamna Eugenia Dămătăr ne-a încântat cu o conferinţă despre „Splendoarea vieţii de familie”, iar după Liturghie mamele din Uniunea Milostivă a Mamelor Creştine au participat alături de comunitatea din Luizi-Călugăra la o oră de adoraţie pentru familii.

După trei zile de har, încununate cu sărbătoarea hramului, comunitatea din Luizi-Călugăra, alături de preoţii care o însoţesc, mulţumesc tuturor celor care au făcut posibile astfel de trăiri.

Cristina Horvat

Distribuie cu: