Loading...

Luizi-Călugăra: Campus despre milostivire

Distribuie cu:

În perioada 11-17 iulie 2016, în parohia „Înălţarea Sfintei Cruci”, din localitatea Luizi-Călugăra, s-a desfăşurat campusul de vară cu tema „Milostivirea, povestea gingăşiei lui Dumnezeu”. Aproximativ 220 de copii şi 55 de animatori au participat la activităţile recreative şi formative propuse de către părintele Gabriel Bogleş, în colaborare cu Surorile Franciscane Misionare de Assisi, din localitate, şi cu fraţii franciscani din comunitatea parohială.

Ca în fiecare an, în comunitatea din Luizi-Călugăra se desfăşoară campusul copiilor, eveniment la care participă, ca de fiecare dată, un număr impresionant de copii şi animatori. Anul acesta tema propusă a fost „Milostivirea, povestea gingăşiei lui Dumnezeu”, cu o notă particulară, întrucât fiecare copil a avut de imitat un personaj preluat din filmul „Marcelino pane e vino”.

Programul zilnic începea cu o rugăciune, intonarea unui imn şi vizionarea unor secvenţe din filmul „Marcelino, pane e vino”, secvenţe ce-l înfăţişau pe copilaşul ce trebuia imitat de către copiii participanţi la campus. Apoi, activităţile, diferite de la o zi la alta, includeau: cateheza pe clase, abilităţi creative, bansuri, jocuri etc. Desigur, fiecare zi a campusului s-a încheiat prin participarea la Sfânta Liturghie şi prin binecuvântarea copiilor.

Ziua preferată a copiilor a fost ziua când s-a ieşit la pădure, unde împreună am trăit adevărate „momente fraterne”. Ultima zi a campusului s-a încheiat cu Sfânta Liturghie şi cu un mic spectacol organizat de către copii, îndrumaţi fiind de animatori, la care au participat credincioşi din comunitatea parohială din Luizi-Călugăra, precum şi alţi oaspeţi şi invitaţi.

Mulţumim părintelui paroh şi tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare a campusului, precum şi tuturor acelora care ne-au susţinut, ca noi să putem învăţa lucruri noi.

Raluca Bogdan

Distribuie cu: