Loading...

Luizi-Călugăra: Administrarea Mirului

Duminică, 12 iunie 2022, comunitatea parohială din Luizi-Călugăra s-a unit în bucurie împreună cu cei 146 de candidaţi însoţiţi de naşi, care, după multă pregătire spirituală, în cadrul Liturghiei de la ora 10:30, prezidată de PS Iosif Păuleţ, au primit taina sfântului Mir.

Administrarea Mirului în parohia Luizi-Călugăra

Distribuie cu:

În dimineaţa ploioasă a duminicii Sfintei Treimi, emoţiile i-au inundat pe candidaţii ce l-au primit în sânul comunităţii pe PS Păuleţ cu pâine şi sare înaintea Sfintei liturghii în care Duhul Sfânt a coborât asupra lor.

Ritualul a început cu procesiunea candidaţilor, îmbrăcaţi elegant, purtând eşarfe roşii, spre biserică. Alături de ei au fost prezenţi preoţii comunităţii şi animatorii care au contribuit la buna desfăşurare a Liturghiei.

Predica Preasfinţitului a accentuat rolul Sfintei Treimi şi importanţa Duhului Sfânt în vieţile noastre. Întrebările adresate în cadrul predicii au evidenţiat pregătirea temeinică şi dorinţa sinceră a candidaţilor de a-l primi pe Duhul Sfânt.

După ce şi-au mărturisit credinţa, s-au îndreptat hotărâţi, alături de naşi, spre momentul cel mai aşteptat şi emoţionant al zilei. PS Păuleţ şi pr. Damian-Gheorghe Pătraşcu, ministru provincial, au uns frunţile candidaţilor cu sfânta crismă. Astfel, aceştia l-au primit în inimile lor pe Duhul Sfânt, cu toate darurile sale.

„În momentul în care am fost uns cu mir, am avut un sentiment de fericire deoarece am ştiut că mi-au fost oferite harurile necesare pentru a-l putea mărturisi pe Cristos”, a mărturisit Emanuele, un candidat cuprins de fericire. De asemenea, Francesca ne-a confesat că „în timp ce mergeam spre episcop, cu naşa în spatele meu, mă gândeam că Duhul Sfânt îmi va lumina viaţa. În momentul în care naşa mi-a pus mâna pe umărul drept şi l-am primit pe Duhul Sfânt, am simţit un fior de fericire”.

La sfârşitul Liturghiei a fost momentul mulţumirilor. Un reprezentant al candidaţilor i-a mulţumit episcopului pentru cuvintele înţelepte, preoţilor din comunitate pentru pregătirea spirituală a acestui moment, animatorilor care au contribuit semnificativ la buna desfăşurare a liturghiei, tuturor persoanelor care s-au implicat în procesul de pregătire şi nu în ultimul rând naşilor şi familiilor ce sunt exemplul lor zilnic.

După terminarea Liturghiei ziua s-a luminat, în toate sensurile.

Sperăm ca această zi să ne îndrume pe toţi mai aproape de idealurile creştine, de iubire şi respect, de ajutor şi compasiune. Le dorim candidaţilor tot binele din lume, iar Dumnezeu să-i ocrotească şi să-i ajute în tot ceea ce îşi propun!

*

Material apărut pe www.ercis.ro

Distribuie cu: