Loading...

Prăjești: Administrarea Mirului

Sâmbătă, 11 iunie 2022, comunitatea parohială „Preasfânta Treime” din Prăjești și comunitatea filială „Sfântul Mihail” din Bogdănești au trăit o zi de mare sărbătoare, alături de cei 72 de adolescenți și tineri care l-au primit pe Duhul Sfânt prin sacramentul Mirului.

Administrarea Mirului în parohia „Preasfânta Treime” din Prăjești

Distribuie cu:

Cu multă bucurie și emoție, cei 72 de adolescenți și tineri alături de părinții și nașii lor, împreună cu întreaga comunitate l-au întâmpinat pe păstorul diecezei PS Iosif Păuleţ, episcop de Iași.

Urarea de bun venit a fost rostită de pr. Emilian Antal, paroh, pr. Adrian Gherghelucă, decan, pr. Emilian Dumea, vicar provincial, și cei peste 20 de preoți care l-au întâmpinat cu tradiționala pâine și sare.

Pr. Emilian Antal, paroh al comunității din Prăjești, la începutul Sfintei Liturghii, a precizat că cei 72 de adolescenți și tineri au fost pregătiți timp de șase luni să primească Sfânta Taină a Mirului. 

Lecturile proclamate în cadrul Sfintei Liturghii au fost aprofundate și explicate de către PS Iosif Păuleţ, care ne-a amintit tuturor, dar într-un mod deosebit candidaților la sacramentul Mirului, că Duhul Sfânt este Duh al iubirii, Duh Mângâietor, iar Duhul Sfânt cu cele șapte daruri ale sale ne ajută să fim adevărați martori ai lui Cristos în timpurile actuale, atât de grele, asemenea apostolilor și martirilor care n-au pregetat să-și dea viața pentru Cristos. Preasfințitul a mai amintit candidaților că parcursul vieții creștine nu se termină odată cu primirea tainei Mirului, ci din contra ar trebui să înceapă acum, mai ales că suntem confirmați cu cele șapte daruri sfinte.

După cuvântul de învățătură a urmat reînnoirea solemnă a făgăduințelor de la Botez, pe care candidații au făcut-o cu lumânările aprinse în mâini. După rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt a urmat administrarea sacramentului Mirului.

„Primește pecetea darurilor Duhului Sfânt”, au fost cuvintele pronunțate de episcop în timp ce ungeau cu sfânta crismă fruntea fiecărui candidat. Un gest care confirmă în noi harul primit la Botez și ne întărește în mărturisirea credinței noastre creștine.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, unul dintre tinerii care a primit taina sfântului mir a mulțumit episcopului, părintelui paroh și celor doi vicari care s-au ocupat timp de șase luni de pregătirea și explicarea catehismului, preoților de față, corului, precum și întregii comunități pentru frumoasa sărbătoare trăită.

Sfânta Liturghie s-a încheiat cu binecuvântarea finală, urmată de procesiune și fotografiile cu cei nou miruiți. 

Album Foto:

Distribuie cu: