Loading...

Liban: Capitul custodial ordinar

Frații din Liban și Turcia s-au reunit la Adonis-Jbeil din Liban, în perioada 14-18 martie 2022, pentru a celebra prima parte a Capitulului custodial ordinar al Custodiei provinciale de Orient și Țara Sfântă.

Custodia de Orient și Țara Sfântă: Capitul custodial ordinar – prima parte

Distribuie cu:

Prima zi a adunării a coincis cu aniversarea a 99 de ani a celui mai în vârstă confrate al Custodiei, fr. Maximilian (Antonio Luigi) Chilin, originar din actuala Provincie italiană a Sfântului Anton de Padova (Italia de Nord) și, într-un anumit sens, fondatorul misiunii conventuale din Liban, unde a sosit în anul 1966.

După vizita făcută fratelui Maximilian, tratat în centrul medical „Sf. Iosif” din Beirut, Ministrul provincial al Provinciei mamă „Sf. Iosif” din România, fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, împreună cu Custodele provincial, fr. Anton Bulai, și Vicarul custodial, fr. Roger Kouyoumdji, au sosit împreună cu frații Custodiei la Adonis-Jbeil, în casa de reculegere a Surorilor Franciscane a Inimii Neprihănite a Mariei. În seara aceleași zile fraților li s-au alăturat Ministrul general, fr. Carlos Trovarelli, și Asistentul general FIMP, fr. Giovanni Voltan.

Celebrarea Capitulului a început în dimineața zilei de 15 martie, ascultând o reflecție spirituală susținută de mons. Joseph Spiteri, Nunțiu apostolic în Liban. După care frații s-au adunat în jurul sfântului altar pentru celebrarea Jertfei Euharistice, împreună cu Nunțiul și Vicarul apostolic al Latinilor din Liban, mons. César Essayan OFMConv.

După două zile de reflecție, împărtășiri și planificări, în ziua de 17 martie 2022, Capitulul l-a confirmat, în urma primului scrutin, pe fratele Anton Bulai Custode provincial pentru un al doilea mandat. După amiază a fost ales Definitoriul custodial: fr. Felician Tamaș (vicar custodial), fr. Marian-Emanuel Vătămănelu (secretar custodial), fr. Iulian Pișta și fr. Andrew Jeylan Hochstedler (consilieri). Ca econom și exactor custodiali au fost aleși fr. Michał Sabatura și fr. Iulian Pișta.

După încheierea oficială a Capitulului custodial ordinar, în dimineața zilei de 18 martie, frații profitând de ocazia de a fi împreună, au plecat într-o drumeție fraternă la Batroun și Byblos.

*

Material apărut și adaptat după www.ofmconv.net

Distribuie cu: