Loading...

Invitaţie la „Marşul pentru viaţă” 2013 – Oradea

Pr. Mihai Vătămănelu OFMConv., la "Marşul pentru Viaţă" 2012, Oradea

Distribuie cu:

Pr. Mihai Vătămănelu OFMConv., la "Marşul pentru Viaţă" 2012, Oradea

Pr. Mihai Vătămănelu OFMConv. la „Marşul pentru Viaţă” 2012

 

Sâmbătă, 23 martie, în orașele României este programată ediția 2013 a evenimentului public „Marșul pentru Viață”. Ca delegat pentru Oradea din partea episcopiei la acest eveniment, vă invit şi pe d-voastră, ca şi anul trecut, în special copiii, tinerii şi familiile, începând cu orele 11.00, în catedrala Sf. Nicolae, pentru a face rozariul pentru copiii nenăscuţi, iar de la orele 12.00, în centru, în faţa palatului episcopal greco-catolic, pentru luări de cuvânt şi marşul propriu-zis, spre maternitate.

 

Marşul se desfăşoară anual, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie (sărbătoarea religioasă „Buna Vestire”) şi este organizat de asociaţii ale societății civile care compun mişcarea Provita, în colaborare cu instituţii şi comunităţi religioase.

Scopul principal al „Marşului pentru Viaţă” este susținerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane, începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase.

Comitetele de organizare sunt locale, fără o conducere centralizată, însă la fiecare ediție a Marșului organizatorii lansează un mesaj comun sub forma unui Manifest. Acest document poziționează societatea civilă creștină față de probleme de actualitate ale României.

Mai multe informaţii găsiţi pe http://marsulpentruviata.blogspot.fr/

Vă aşteptăm în număr cât mai mare!

Pr. Mihai Vătămănelu OFMConv

Distribuie cu: