Loading...

Invitaţie la Festivalul de Muzică Sacră Festum Domini 2013

Festivalul de Muzică Sacră Festum Domini 2013 Festivalul de Muzică Sacră Festum Domini 2013

Distribuie cu:

Festivalul de Muzică Sacră Festum Domini 2013

Festivalul de Muzică Sacră Festum Domini 2013

În perioada 26-28 septembrie 2013, la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman va avea loc ediţia a treia a Festivalului de Muzică Sacră Festum Domini.
Amploarea şi calitatea recunoscută a primelor două ediţii au încurajat un nou angajament din partea organizatorilor.

Gazdă generoasă şi tradiţională a numeroase manifestări culturale şi religioase, Institutul Franciscan a devenit, în timp, un punct de referinţă în viaţa spirituală locală, dar şi naţională.
Păstrând buna tradiţie de a-şi celebra iluştrii înaintaşi pe care i-a avut de-a lungul istoriei sale, Provincia Franciscană Conventuală din România doreşte ca, prin această iniţiativă, să aducă un pios omagiu, în semn de devotament şi recunoştinţă pentru aportul celui care a fost Carmil Tocănel, preot şi muzician cu vocaţie, care, ca un slujitor bun şi credincios, a ştiut să înmulţească şi să fructifice spre binele semenilor săi talanţii pe care i-a dăruit Stăpânul.

Organizat de Academia „Petru Tocănel”, având ca partener principal Asociaţia Româno-Germană „Remesianul” cu sediul la Münster, festivalul a fost gândit şi conceput ca o modalitate de a conserva şi de a promova muzica sacră în spaţiul spiritual românesc, ca un bun prilej de a trăi bucuriile acestui gen de muzică, dar şi de a transmite celor prezenţi mesajul ei.
Această manifestare culturală şi spirituală se adresează tuturor celor pentru care muzica sacră – ca element structural de bază în cultul creştin – este o reflectare a unităţii dintre om şi Dumnezeu.
Festivalul va reuni, ca şi la primele două ediţii, interpreţi din diverse zone geografice şi culturale ale ţării şi rămâne deschis colaborărilor internaţionale şi interconfesionale, în funcţie de contextul ediţiei şi de interesul manifestat de participanţi.

Ca noutate, această ediţie se va desfăşura pe două secţiuni, având ca denumiri generice Atelier şi Recital. În cadrul primea se vor dezbate probleme teoretice şi practice specifice, iar a doua va însuma recitalurile propriu-zise. De această dată, festivalul este dedicat sfintei Fecioare Maria, astfel încât lucrările muzicale prezentate vor fi selectate, cu precădere, din această arie tematică.
Condiţiile de participare, modalităţile de înscriere, ca şi desfăşurarea propriu-zisă a festivalului sunt precizate pe site-ul www.festumdomini.ro

Scopul general al Festivalului este convingător ilustrat de cuvintele rostite de Händel la Londra, cu prilejul premierei Oratoriului său, Messia: „Nu am dorit să distrez auditorii, am dorit să-i fac mai buni”. Acelaşi lucru îl dorim şi noi.

Organizatorii „Festum Domini”

[embedplusvideo height=”552″ width=”700″ standard=”http://www.youtube.com/v/iDU8ZDWPkdQ?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=iDU8ZDWPkdQ&width=700&height=552&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep2563″ /]

Distribuie cu: