Loading...

FR. MARCO TASCA REALES MINISTRU GENERAL AL OFMCONV.

Distribuie cu:

 Fr. MARCO TASCA

Fr. MARCO TASCA

Fr. Marco Tasca, din Italia, a fost reales, la data de 29 ianuarie 2013, ministru general al Ordinului Fraţilor Minori Conventuali.

 

Fr. MARCO TASCA
din Provincia religioasă a Sf. Anton, Padova (Italia)
este cel de-al 119-lea ministru general
al Ordinului Fraţilor Minori Conventuali

 

S-a născut la 9 iunie 1957 la Sant’Angelo di Piove, Padova. A intrat în Ordin la Camposampiero la data de 29 septembrie 1968, unde a frecventat şcoala secundară; în Seminarul serafic de la Pedavena a frecventat gimnaziul, iar liceul clasic la Brescia. A făcut profesiunea simplă la data de 17 septembrie 1977, iar pe cea solemnă la data de 28 noiembrie 1981. A fost hirotonit preot la data de 19 martie 1983 la Sant’Angelo di Piove, Padova, în comuna în care s-a născut, prin impunerea mâinilor Mons. Filippo Franceschi, Episcop de Padova.
Studiile filosofico-teologice le-a urmat la Institutul Teologic „Sant’Antonio Dottore”, la Padova. În 1982, după ce a absolvit licenţa în teologie, este transferat la Roma, la Colegiul Internaţional „Seraphicum”, unde a frecventat cursurile de master la Universitatea Pontificală Salesiana (UPS), unde a absolvit mai întâi masterul în psihologie, în 1986, iar mai apoi pe cel în teologie pastorală, în 1988.
Întorcându-se în Provincia sa religioasă (Padova), din 1988 până în 1994 a fost rector al seminarului mic din Brescia, precum şi al Postnoviciatului de la Padova, din 1994 până în 2001. A fost profesor de psihologie şi catehetică la Institutul Teologic „Sant’Antonio Dottore”.
În cadrul Capitolului provincial din 2001 a fost ales custode capitular şi guardian al conventului din Camposampiero (Padova), slujiri pe care le-a onorat până în 2005, an în care a fost ales ministru provincial. În cei doi ani de slujire ca provincial a fost şi vicepreşedinte naţional al Conferinţei Italiene a Superiorilor Majori, precum şi preşedinte al Mişcării Franciscane din Nord-Estul Italiei.
Capitolul general ordinar din 2007, ţinut tot la Assisi, l-a ales, la data de 26 mai, drept cel de-al 119-lea succesor al Sf. Francisc de Assisi.

Ştire preluată de pe www.capgenofmconv2013.info

 

Distribuie cu: