Loading...

Întâlnirea parohilor din FIMP la Lisabona

Distribuie cu:

În perioada 10-13 octombrie 2016 a avut loc la Lisabona întâlnirea parohilor din cadrul FIMP (Federația Provinciilor Inter-mediteraneene), eveniment la care au participat aproximativ 50 de frați franciscani parohi, printre care și frații Emilian Antal, Benone Solomon, iar din Italia, fr. Ioachim Blaj.


 

parohi_fimp_int

Anul acesta a avut loc a 43-a întâlnire a parohilor din Federația Provinciilor Inter-mediteraneene. Tema întâlnirii din acest an a fost „Maria, Maica Milostivirii, conținuturi și instrumente pentru noua evanghelizare”. Programul întâlnirii a cuprins momente de discuții, împărtășiri, prezentări, rugăciune și pelerinaj. Astfel primele două zile au fost dedicate formării și discuțiilor cu tematici pastorale, a treia zi a fost dedicată rugăciuni și pelerinajului, îndeosebi la  Sanctuarul marian din Fatima, ca în ultima zi să aibă loc împărtășirile și lucrările concluzive ale întâlnirii.

Astfel, în prima zi, 10 octombrie, episcopul auxiliar de Lisabona, Nuno Brás, a prezentat conferința cu tema „Sinodalitatea și misionaritatea Patriarhatului de Lisabona”, ziua încheindu-se cu celebrarea Sfintei Liturghii și recitarea Vesperelor. A doua zi au fost reluate conferințele, prin prezentarea din partea fratelui Fabrizio Boldrin, delegatul provincial de Portugalia, a temei „Fatima, locul de mângâiere și de milostivire. Câteva perspective mariane asupra evanghelizării”. Conferință urmată de lucrări și discuții pe grupuri.

În programul de după-amiază a fost prevăzută o plimbare prin centrul orașului Lisabona și, apoi, a vizitării comunității fraților din parohia „Sfântul Maximilian Kolbe” (Lisabona), unde s-a și celebrat Sfânta Liturghie dimpreună cu participarea credincioșilor.

În cea de-a treia zi a întâlnirii, după micul dejun, s-a plecat în pelerinaj spre mănăstirea Alcobaça, apoi la Bathla, ca în final, după amiază, să sosim la Sanctuarul marian din Fatima. Aici la ora 21.30, în Capela Aparițiilor, s-a recitat rozariul, iar la ora 22:00, după ce a avut loc procesiunea lumânărilor, s-a celebrat Sfânta Liturghie, prezidată de către ES card. Pietro Parolin, împreună cu credincioșii aflați în piață. Ultima zi a fost dedicată împărtășirii și evocării momentelor frumoase trăite în aceste zile pline de fraternitate și de binecuvântare preoțească.

 Fr. Benone Solomon, OFMConv

∗∗∗

În perioada 10-13 octombrie 2016 a avut loc la Lisabona întâlnirea parohilor din cadrul FIMP (Federația Provinciilor…

Posted by Provincia OFMConv. din România on 13 Octombrie 2016

Distribuie cu: